Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την συνέχιση των έργων του προαστιακού στο Λουτράκι

- Advertisement -

Το δικαστήριο του ΣτΕ, με την υπ αριθμόν 2050/21 βαρυσήμαντη δικαστική του απόφαση, έβαλε οριστικό τέλος, στην φαρσοκωμωδία των δικαστικών επιθέσεων, που οργάνωσε κατά του έργου του προαστιακού, μια ολιγομελής ομάδα μικροιδιοκτητών , που παρίσταναν τους θιγόμενους, ανάβοντας έτσι το τελικό πράσινο φως για την ολοκλήρωση του!

Ένεκα αυτού, αποδείχθηκε περίτρανα, πώς όλοι οι ισχυρισμοί τους ήταν αβάσιμοι, ενώ οι προσιδιάζουσες προθέσεις τους, είχαν μόνο στόχο να ακυρωθεί το συγκεκριμένο έργο, στο ΣτΕ, αντί να εφαρμοστεί – έστω και με δικαστική πίεση προς τον οικείο ΟΤΑ- ο Χ. Σ. του Λουτρακίου,σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Ως εκ τούτου, η απόπειρα εργαλειοποιήσης της δικαιοσύνης, ώστε με δικονομικά τεχνάσματα και κατασκευασμένες θεωρίες, να ενταφιαστούν οι επιθυμίες, οι ανάγκες και τα συμφέροντα 20.000 δημοτών και 100.000 παραθεριστών του Λουτρακίου, έπεσε στο κενό!

Συνεπώς, η πόλη μας, μετά το πράσινο φως που άναψε το ΣτΕ, για την συνέχιση των έργων του προαστιακού, θα αποκτήσει σε λίγο καιρό, μια σύγχρονη υποδομή, ενταγμένη οργανικά, στην πολεοδομική αναβάθμιση της νοτιοδυτικής πλευράς του Λουτρακίου, που θα συμβάλλει τα μέγιστα, τόσο στην υποστήριξη των τουριστικών της αναγκών, όσο όμως και στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής, δημοτών και επισκεπτών, με τρόπο μάλιστα, φιλικό προς το περιβάλλον!

Η προπεριγραφείσα αίσια και καθοριστική εξέλιξη, ήταν αποτέλεσμα αγαστής συνεργασία της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων για τον Προαστιακό, με τους δικηγόρους της ΕΡΓΟΣΕ, στους οποίους δόθηκαν, όλα τα στοιχεία του Γ. Π. Σ. (και όχι μόνο) προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η περίλαμπρη δικαστική νίκη !

Επιλογικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια, τους διαπρεπείς δικηγόρους του νόμου Κορινθίας, κύριους Παύλο Μαρκέλλο, Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Τσόγκα, Περικλή Μπαλοδήμο και Γιώργο Ψυχογιό, για τις πολύτιμες νομικές συμβουλές που μας παρείχαν εντελώς αφιλοκερδώς, προκειμένου το εν θέματι έργο να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα, με βάση τα όσα προβλέπει ο επιστημονικός σχεδιασμός, οι εγκεκριμένες μελέτες καθώς και ο πολεοδομικός σχεδιασμός της πόλης του Λουτρακίου…

 

         Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για
             τον προαστιακό του Λουτρακίου 
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog