Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Και οι Έλληνες θέλουν το bitcoin τους: Το 8,6% έχει κάποιο κρυπτονόμισμα

- Advertisement -

Στην καθημερινότητα και των Ελλήνων μπαίνουν σταδιακά τα κρυπτονομίσματα, με το bitcoin να είναι το πιο δημοφιλές μεταξύ αυτών. Σήμερα, σχεδόν 1 στους 10 Έλληνες, για την ακρίβεια, το 8,6% των πολιτών στην Ελλάδα, έχει κάποιας μορφής κρυπτονομίσματος.

Μάλιστα, η χώρα μας βρίσκεται στην 30η θέση της παγκόσμιας κατάταξης (ανάμεσα σε 47 χώρες) με τα κράτη, τα οποία έχουν το υψηλότερο ποσοστό κατοχής κρυπτονομισμάτων. Πάντως, η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο στην κατοχή κρυπτονομισμάτων από τον γενικό πληθυσμό.

Σε διεθνές επίπεδο, το 10% του πληθυσμού έχει σήμερα στην κατοχή του κάποια μορφή ψηφιακού νομίσματος, με την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων να έχει απογειωθεί τους τελευταίους μήνες, με αυξήσεις τόσο της δημοτικότητάς τους όσο και των αποτιμήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της παγκόσμιας πλατφόρμας ψηφιακών πληροφοριών DataReportal, περίπου το 10,2% του παγκόσμιου πληθυσμού που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο κατέχει κάποια μορφή κρυπτονομίσματος. «Η ιδιοκτησία άνω του 10% μπορεί επίσης να θεωρηθεί σημαντική, καθώς τα κρυπτονομίσματα είναι μια αρκετά νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που αναδύεται όλο και περισσότερο ως βασικό επενδυτικό προϊόν. Η ιδιοκτησία πιθανότατα θα αυξηθεί καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να κατανοούν πώς λειτουργούν τα κρυπτονομίσματα», εκτιμά η έρευνα.

Παγκοσμίως, η Ταϊλάνδη έχει το υψηλότερο μερίδιο παγκοσμίως στην κατοχή κρυπτονομισμάτων με το 20,1% των Ταϊλανδών χρηστών του Internet να κατέχει ψηφιακά νομίσματα. Η δεύτερη χώρα, διεθνώς, στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων είναι η Νιγηρία με 19,4%, με τις Φιλιππίνες να έχουν ένα παρόμοιο ποσοστό. Σχετικά χαμηλά στην κατάταξη και συγκεκριμένα στην 14η θέση, βρίσκονται οι ΗΠΑ, όπου το 12,7% των χρηστών του Διαδικτύου να είναι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων.

Κάποιοι γυρνούν την πλάτη στα κρυπτονομίσματα

Πάντως, υπάρχουν και πολίτες, παγκοσμίως, οι οποίοι γυρνούν την πλάτη στα κρυπτονομίσματα. Τα χαμηλότερα ποσοστά κατοχής κρυπτονομισμάτων έχουν οι πολίτες στη Ρωσία (μόλις 2% η διείσδυση), στο Ισραήλ (3%), στο Μαρόκο (3,1%) και στη Σαουδική Αραβία (3,6%).

Από τα ίδια στοιχεία, που δημοσιοποίησε το Finbold, (σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το τρίτο τρίμηνο του 2021 και δημοσιεύθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2022), οι άνδρες, ηλικίας μεταξύ 25-34 ετών, αντιπροσωπεύουν το 15,5% των κατόχων ψηφιακών νομισμάτων. Στις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 9,5%. Συνολικά, το μεγαλύτερο μέρος της ιδιοκτησίας κρυπτονομισμάτων συγκεντρώνεται μεταξύ ατόμων ηλικίας μεταξύ 16-44 ετών.

Η αυξημένη υιοθέτηση είχε ως αποτέλεσμα τα κρυπτονομίσματα να γίνουν μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων, αντικαθιστώντας ορισμένους από τους ρόλους που διαδραματίζουν τα παραδοσιακά νομισματικά συστήματα. Σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση της Finbold, περίπου το 55% των κατόχων στις ΗΠΑ θα ήθελαν να κερδίσουν τους μισθούς τους σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Πηγη

- Advertisement -

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φυσικά, γιατί όχι? Αν μπορεί κανείς, επενδύει. Αν παίρνει σύνολο 17.000 το χρόνο που με ενοίκια, ρεύμα, ηλεκτρικό, τηλέφωνο θα μένουν κάτι ψιλά το μήνα για αγορά κατεψυγμένων από ASDA, που να μένουν να αγοράσει και κρυπτονομίσματα? Κανα μακό από primark θα είναι η μόνη χαρά.

  2. Έτσι για την ιστορία τα κατεψυγμένα είναι στο Iceland στο ASDA εχει είδη προικος 😂😂Τώρα που είπα είδη προικος να σε ρωτήσω. Παντρεμένος η ανυπαντρος είσε. Εγώ για ανύπαντρο σε κόβω πάντως και φαινετε από μακρυά.

  3. Έτσι για την ιστορία, ο κατεψυγμένος αρακάς του asda και τα fish fingers είναι φτηνότερα από του iceland. Και όπου φτήνια, εκεί τρέχει η εργατιά και η κακομοιριά. Από αυτές ζει και το primark. Άντε γεια!!!

  4. Δεν ψωνίζω κατεψυγμένα ρε εσύ αδερφέ. Ούτε στο ΑSDA και στο Iceland. Τις πληροφορίες αυτές που τις μαθαίνεις ήθελα να ήξερα 😜😜Ρε εσύ αδερφέ τα POLO και τα GANT που φοράει ο Αντρικος δεν τα πουλάει το Primark 😜😜Τώρα εσύ θα ήθελες να ψωνίζεις από το Primark γιατί σε έχει φάει η λαϊκή το πανηγύρι και τα κινέζικα, Εσένα μετά κεφάλαια δεν χρειάζεται να σε ρωτήσω είσε σίγουρα ανυπαντρος. Ρε τι τραβάω ο γάβρος με τον κάθε ξερόλα εδώ μέσα. Ακόμα πάντως να μου απαντήσεις το λόγο που γράφεις ανακρυβιες και ειρωνευσε για πράγματα που δεν τα ξέρεις κάπως στα έχουν πει και υποθέσεις. Με τον Αντρικο με υποθέσεις δεν μιλάς Αντε γειά μας Αντρικος να περάσει παρακαλώ να το δουν οι ανύπαντροι

  5. Του ΜΑΧ το αστείο ήταν ωραίο να πω. Αλλά ούτε ο ΜΑΧ το έπιασε το υπονοούμενο με τον ανύπαντρο 😜😜εμφανίστηκε πάντως και άλλος ανυπαντρος που λέει για τον Κουτρουμπα. Αντε γειά μας

    • Οντως δεν το πιασα γιατι για να πω την αληθεια στα μεταξυ εσου και των αλλων δεν δινω ιδιαιτερη σημασια τι εχει ειπωθει,ουτε κραταω ιστορικο.Μπαινω κανω το σχολιο μου σοβαρο ή αστειο and thats all…

  6. ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; Η POLO ΚΑΙ Η GANT ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΝΑΚΤΩΝ; ΛΑΪΚΙΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ. ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΙΝΑΝ! 😂😂😂😂😂

  7. Καλημέρα και καλο σας μήνα 💐. Μαζί με τις ευχές να κάνω και μια παράκληση προς τους 2-3 γραφικούς που με προκαλούν με τα σχόλια τους και στην φίλη μας την Χαρά που μου κόβει τα σχόλια. Να πω πρώτα για την Χαρά που βλέποντας τα κατεβατά που γράφει ο Αντρικός και μην καταλαβαίνει ότι μεταξύ σοβαρού και αστείου προσπαθώ να απαντησω η να ζητήσω το λόγο από σχολιαστή που προσπαθεί να με προκαλεί για δικούς του λόγους. Τα βλέπει τα σχόλια πριν τα κόψει και κρίνει ότι θα προκαλέσουν ίσως τους σχολιαστές που προκαλούν συστηματικά τον Ανδρέα. Θα γράψω ΥΓ

  8. ΥΓ νούμερο 1 ελπίζω να έχει περάσει το πρώτο σχόλιο και να μην γίνετε όπως συνήθως να περνάει το ΥΓ και όχι το σχόλιο. Αφού τα είπα για την Χαρά πάμε και στους δύο τρεις. Παράκληση προς εσάς να σταματήσετε να γράφετε τις γνωστές ανοησίες για μισθούς για fish and chips φαβελες κλπ. Σας έχω απαντήσει και ερώτηση όσο μου επιτρέπει το μπλογκ και γινόμαστε κουραστικοί και εσείς και εγώ να γκρινιάζω. Και δεν θέλω να γράψω τα ίδια και κυρίως δεν τα περνάει το μπλογκ. Τώρα για το ότι δεν απαντάει κανείς σε ερώτηση για το λόγο που γράφουν ανοησίες και αναληθειες δεν με ξαφνιάζει. Έτσι είναι οι θρασυδειλοι.

  9. ΥΓ νούμερο 2. Ελπίζοντας να έχει περάσει το σχόλιο και το 1ΥΓ να συνεχίσω πάλι με το αγαπημένο μου μπλογκ και την Χαρά που δεν θέλω να την φέρνω σε δύσκολη θέση και να γκρινιάζει ο Αντρικός που μου κόβει τα σχόλια. Σχολιάζω για κανένα αθλητικό γεγονός η την επικαιρότητα αν θέλετε σε αθλητικά άρθρα σας εληψεις άρθρο σχετικό με ότι σχολιάζω. Νομίζω ότι εδώ πάλι με αδικούν. Όταν το άρθρο είναι για τον Αολ και εγώ γράφω για την ΑΕΚ είναι λίγο διαφορετικό σίγουρα αλλά δεν σχολιάζει και κάνεις στα αθλητικά σας άρθρα. Μήπως να βάζατε ποιο πιασαρικα αθλητικά που υπάρχουν και πολλά μάλιστα. Δεν είστε σπορτ σαιτ σίγουρα αλλά τους σχολιαστές σας τους ενδιαφέρουν αλλά να γκρινιάζουν κλπ κλπ κλπ

  10. ΥΓ 3 Αντε και το τελευταίο. Όλα αυτά που έγραψα σε 3 δόσεις και αν έχουν περάσει τα γράφω για το λόγο ότι τον λίγο χρόνο που διαθέτω να παρακολουθώ και να σχολιάζω εδώ στο μπλοκ να μην τον σπαταλήσω τζάμπα. Τζάμπα να απαντάω στις προκλήσεις ορισμένων και τζάμπα να γράφω και να μην περνούν τα σχόλια. Τώρα αν δεν έχουν περάσει τα σχόλια θα στεναχωρήθω γιατί δεν δίνουν την δυνατότητα στους συμμετέχοντες σε όλο αυτό το μπέρδεμα να τα δουν από την πλευρά του Αντρέα. Όπως είπα χρόνος για να τον χαλάω τζάμπα δεν υπάρχει. Παρακαλώ την Χαρά να περάσει τα 4 αυτά σχόλια και μετά βλέπουμε αντιδράσεις η επιδράσεις. Καλό μήνα Αντρέας

  11. Να ευχαριστήσω το μπλοκ για την ανάρτηση των σχολίων μου και να παρακαλέσω να τα διαβάσουν και οι δύο τρεις που μαζί με εμένα δημιουργούμε προβλήματα στο μπλοκ και κυρίως κουράζουμε και ουδέτερους. Στο μέλλον και αυτό είναι δεσμεύσει του Αντρέα σχόλια σας θα μένουν αναπάντητα από εμένα. Τους λόγους τους εξήγησα. Καλησπέρα από την βροχερή σήμερα Ουαλία

  12. Και οι εκθέσεις συνεχίζονται. Μπενάκης βγαινάκης όσα έχει συστήσει η Χαρούλα σαν να μην το είπε ποτέ. Ευτυχώς, απουσιάζουν οι ποδοσφαιρικές αναρτήσεις τουλάχιστον και για αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το μπλογκ.

  13. εντάξει μιλάμε το space που λείπει σε κάποιους στο shoebox τους προσπαθήσουν να το καταλάβουν στο ιστολόγιο. Έλεος μιλάμε με τις ανούσιες και άσχετες εκθέσεις κάποιων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog