Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ο Σωτήρης Πέρρας στο loutrakiblog.gr: Έτσι θα είναι το Πράσινο σημείο. Τι λέει για τις 3 νέες γωνιές ανακύκλωσης

- Advertisement -

Μια νέα εποχή στη διαχείριση αποβλήτων ξεκινά στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της δημιουργίας Πράσινου Σημείου και 3 Γωνιών Ανακύκλωσης στις δημοτικές ενότητες Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων και Ισθμίας.

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που εντάχθηκε αυτό το «πράσινο» και φιλοπεριβαλλοντικό έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ  προϋπολογισμού 1,406 εκατ. €. καθώς οι κάτοικοι όλου του Δήμου θα μπορούν να είναι συμμέτοχοι στην περιβαλλοντική προστασία της περιοχής, αναφέρει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της διαχείρισης των αποβλήτων. Με τη δημιουργία του Πράσινου Σημείου και των Γωνιών Ανακύκλωσης ενισχύουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών και διαμορφώνουμε μια νέα νοοτροπία στα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων, αναφέρει ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης

 

Πολλοί ρωτάτε πού ακριβώς θα είναι αυτά τα σημεία στις 3 δημοτικές ενότητες του δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Πέρρας απαντά:

Το Πράσινο σημείο έχει χωροθετηθεί, όπως όλοι γνωρίζουν, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, στο χώρο που βρίσκεται το παλιό εργοστάσιο του Θρουβάλα, στην είσοδο της πόλης του Λουτρακίου. Ο κόσμος νομίζει ότι εκεί θα γίνει ένας σκουπιδότοπος. Πολλοί με ρωτούν «καλά θα βάλετε τα σκουπίδια στην είσοδο της πόλης;» Μου δίνετε την ευκαιρία λοιπόν να εξηγήσω.

Το Πράσινο Σημείο είναι ένας οργανωμένος χώρος, όπου ο πολίτης μπορεί να φέρνει ανακυκλώσιμα υλικά, ογκώδη (π.χ. έπιπλα), μικρά επικίνδυνα απόβλητα (όπως μπαταρίες, χρώματα, κλπ.), πράσινα απόβλητα και άλλα είδη αποβλήτων. Βασικός σκοπός του Πράσινου Σημείου είναι η διαλογή στην πηγή και ο διαχωρισμός διαφορετικών υλικών και ρευμάτων αποβλήτων, με στόχο:

​- Την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

– Τη μείωση του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης των αποβλήτων.

– Τη βελτίωση της εμπορευσιμότητας των ανακυκλώσιμων υλικών.

– Τη μείωση των αποβλήτων προς ταφή.

Ο χώρος θα είναι φυλασσόμενος . Στα Πράσινα Σημεία δύνανται να πραγματοποιούνται δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

  • Τα οχήματα θα διέρχονται από την είσοδο του χώρου, στη συνέχεια θα εισέρχονται στο χώρο κυκλικής διαδρομής όπου θα μπορούν να σταθμεύσουν σύντομα και να αποθέσουν τα ανακυκλώσιμα υλικά τους ή τα υλικά προς επαναχρησιμοποίηση.
  • Η απόθεση των υλικών μπορεί να γίνεται είτε εντός των Containers είτε εντός του χώρου διαλογής μικρών ανακυκλώσιμων αποβλήτων.
  • Μετά την απόθεση τα οχήματα θα εξέρχονται από την πύλη του χώρου, ακολουθώντας κυκλική πορεία.

Γωνιές ανακύκλωσης υπάρχουν ήδη σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Με το νέο έργο έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε επιπλέον 3 γωνιές. Μία στην Περαχώρα, μία στα Ίσθμια και μία στους Αγίους Θεοδώρους. Ακόμα δεν έχουμε επιλέξει τα σημεία. Αυτό θα το δούμε στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής όταν έρθει η ώρα.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κομπλέ και ξανά κομπλέ και ξανά κομπλέ. Αυτό το τόσο απλό πράγμα το φωνάζουμε χρόνια τώρα όσοι ζουν στο εξωτερικό και έχουν δει και κυρίως χρησιμοποιήσει. Δεν ξέρω λεπτομέρειες πως θα είναι στο Λουτράκι αλλά όπως είναι εδώ στο εξωτερικό μπορούσε να είχε γίνει. 5 κοντέινερ καρότσες πως τα λέτε για ξύλο σίδηρο μπάζα σκουπίδια μεγάλα και κήπου κλαδιά χόρτα κλπ. Θα τα επερναν μετά και θα τα πήγαιναν όπου είναι να πάει το καθένα. Αλλά έχω τις αμφιβολίες μου γιατί έχουμε να κάνουμε με Έλληνες. Και Λουτρακιωτες να μην το γενικεύσει ο Αντρέας. Θα συνεχίσω γιατί το κατέχω το θέμα και καλά μάλιστα

  2. Μάλιστα τωρά θα γίνειΔεν μπορεί τόσα χρόνια Αντιδημαρχος να διατηρησειΜια πόλη καθαρή.Και μιλαει για πράσινο και ανακυκλωσηΤι να πω

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog