Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Σωτήρης Πέρρας στο Loutrakiblog.gr: τι θα γίνουν τα πολυβολεία και πότε θα ανοίξει η διώρυγα

- Advertisement -

Πάρα πολλά είναι τα τηλεφωνήματα και τα γραπτά μηνύματα που δεχόμαστε καθημερινά από εσάς, αναφορικά με τα πολυβολεία του Ισθμού και τη μεταφορά τους, λόγω των εργασιών που ξεκίνησαν στη διώρυγα, πότε θα είναι διαθέσιμος ο Ισθμός στη ναυσιπλοΐα και πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα στη διώρυγα.

Ο Αντιδήμαρχος του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Σωτήρης Πέρρας δίνει τις απαντήσεις:

Eνα πολυβολείο μεταφέρθηκε. Ηταν εκείνο, που αν θυμάστε βρισκόταν κάτω από τη γέφυρα των λυμάτων. Με τα έργα που θα γίνουν υπήρχε κίνδυνος να πέσει και να καταστραφεί. Μεταφέρθηκε για ασφάλεια λίγα μέτρα πιο μακριά και θα επανατοποθετηθεί και πάλι στο ίδιο σημείο, απόλυτα ασφαλές πλέον. Αυτά είναι ιστορικά μνημεία που πρέπει να διατηρούνται.

Να σας πω εδώ ότι η εταιρεία και τα συνεργεία της έχουν μείνει κατάπληκτοι από το πως έχουν φτιαχτεί τα πολυβολεία. Το συγκεκριμένο το ζύγισαν και ζυγίζει 140 τόνους ακριβώς.

Σε ότι αφορά τώρα τις εργασίες, προβλέπεται ένα χρονοδιάγραμμα περίπου 20 μηνών για την ολοκλήρωση του έργου. Ομως αναμένεται αφού αποσυρθούν τα χώματα και γίνουν κάποιες απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια, ο Ισθμός να επαναλειτουργήσει κανονικά και να αποκατασταθεί η λειτουργία του διαύλου περί τα μέσα Ιουνίου. Οι υπόλοιπες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου θα συνεχίζονται κακονικά.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog