Σε αρκετές διακοπές παροχής τους Νερού προχώρησε η ΔΕΥΑ Λουτρακίου σήμερα σε αρκετές περιοχές του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Μάλιστα η Επιχείρηση προειδοποίησε τους καταναλωτές ότι η αυθαίρετη επανασύνδεση τιμωρείται με αυστηρό πρόστιμο.

Το loutrakiblog.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Λουτρακίου κ. Δημήτρη Πρωτονοτάριο ο οποίος δήλωσε τα εξής

Nαι, διακόψαμε την παροχή σε οικίες και επιχειρήσεις, οι οποίοι χρωστούν πάνω από 1.000 ευρώ. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Οτι αυτοί οι συμπολίτες μας δεν έχουν πληρώσει πάγια πάνω από 10 χρόνια. Μπορούν να έρθουν αύριο το πρωί στην εταιρεία για διακανονισμό και θα επανασυνδεθεί άμεσα το νερό. Εχουμε προειδοποιήσει ότι αν μετά την διακοπή, δεν έρθουν εντός μιας εβδομάδας για διακανονισμό θα πρέπει να καταβάλλουν το 30% του χρέους τους.

Από τη στιγμή της διακοπής γίνεται καθημερινός έλεγχος στα ρολόγια. Οποιος αυθαίρετα προχωρήσει σε επανασύνδεση θα τιμωρηθεί με αυστηρό πρόστιμο όπως προβλέπει ο Νόμος.

Να ξέρετε, πρέπει να μάθει ο κόσμος, ότι όλοι αυτοί που χρωστούν πάνω από 1.000 ευρώ, πολίτες, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, σε σύνολο τo χρέος ξεπερνα τα 3.000.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν πολίτες Α και Β κατηγορίας. Δεν υπάρχουν αυτοί που πληρώνουν και αυτοί που αδιαφορούν. Σας λέω έχουν να πληρώσουν το πάγιο πάνω από 10 χρόνια. Δεν πληρώνουν ποτέ τους λογαριασμούς και κάνουν ρυθμίσεις που τις χάνουν, και οι υπόλοιποι που είναι πολύ περισσότεροι,  πληρώνουν και είναι τυπικοί.

Καμμία εξαίρεση πλέον, είναι η απόφαση της ΔΕΥΑ. Επιχειρήσεις και ξενοδοχεία που δεν πληρώνουν έμειναν χωρίς νερό.

Αξίζει όμως να αναφέρω εδώ για να μάθουν και οι αναγνώστες σας, ότι η ΔΕΥΑ Λουτρακίου είναι από τις πολύ λίγες επιχειρήσεις πανελλαδικά που δεν έχει δανειστεί και δεν χρωστά σε κανένα προμηθευτή.

Εχουμε από τις πιο φθηνες χρεώσεις 27 ευρώ το τετράμηνο, ενώ η διπλανή Κόρινθος έχει χρέωση 33 ευρώ το τρίμηνο. (Μιλάμε για κατανάλωση  30 κυβικά νερού)

Τρέχουν εργα μας σε όλο το δήμο πάνω από 10.000.000 ευρώ.

Πχ. Τηλεμετρία-εξυπνα ρολόγια (3.000.000), Πράθι, όπου το ΙΓΜΕ μας είπε ότι το έργο είναι απαραίτητο γιατί  θα εμπλουτιστούν οι δεξαμενές με πολύ καλό νερό (1.500.000). Αλλαγή δικτύου-επέκταση δικτύου σε όλο το δήμο και πολλά ακόμα έργα χρηματοδοτούμενα μεν αλλά εμείς πληρώνουμε το ΦΠΑ 24%

Ολα αυτά χωρίς πολύ προσωπικό, ενώ οι μελέτες γίνονται αποκλειστικά από την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑ από 2 άτομα μόνο.