Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο “ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ” είναι και πάλι εδώ

- Advertisement -

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου και η Οργανωτική Επιτροπή του “Ορεινού Αγώνα Γερανείων” ανακοινώνουν για την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 την παράλληλη διοργάνωση:

– Του 6ου “Ορεινού Αγώνα Γερανείων” μήκους 22 χιλ. και
– Του 4ου “Ορεινού Δρόμου Περαίας Χώρας” μήκους 9.900 μέτρων.

Πρόκειται για δύο αγώνες μαζικής λαϊκής άθλησης και απευθύνονται σε αυτούς που έχουν εντάξει τον αθλητισμό στη ζωή τους.

Αφετηρία και τερματισμός των διαδρομών είναι το παραλιακό πάρκο Ειρήνης στο Λουτράκι.

Ο Ορεινός αγώνας Γερανείων 22 χλμ κινείται σε μια από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες διαδρομές της Ελλάδας.
Ακολουθώντας τα μονοπάτια των βοσκών και των ρετσινάδων, κινείται μέσα σε δάσος πεύκων για να βγει στην κορυφογραμμή για να διασχίσει το δάσος ελάτης. Από εδώ ακολουθεί κατηφορική πορεία για να περάσει από τα μοναστήρια του Απ. Παύλου και Οσίου Παταπίου και να μπει στο παλιό μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν παλιά για επικοινωνία με το μοναστήρι.
Το 92% της διαδρομής είναι μονοπάτι, το ψηλότερο σημείο της 1.056 μέτρα και η θετική υψομετρική 1380μ.

Ο Ορεινός Δρόμος Περαίας Χώρας είναι διαδρομή 10 χλμ. με αφετηρία τη θάλασσα, ψηλότερο σημείο τα 335 μέτρα και θετική υψομετρική 400 μέτρα.
Στο πρώτο μέρος της διαδρομής το μονοπάτι, με ήπια ανηφορική κλίση, κινείται πάνω στον αρχαίο εγκαταλελειμμένο σήμερα δρόμο με θαυμάσια τοιχία αντιστήριξης και την υπέροχη θέα, ενώ η επιστροφή γίνεται από τον μονοπάτι του Οσίου Παταπίου. Η διαδρομή τρέχεται σε όλο το μήκος της

Όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα και τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στο site της διοργάνωσης: https://agwnasgeraneiwn2020.blogspot.com/

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog