Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι θέλει να μιλήσει απευθείας με τον Πούτιν – «Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει ο πόλεμος»

- Advertisement -

Εάν πέσει η Ουκρανία, η Ρωσία θα κυνηγήσει χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης, δηλώνει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αν δεν έχετε τη δύναμη να κλείσετε τον εναέριο χώρο, τότε δώστε μου αεροπλάνα!» είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου. «Αν εξαφανιστούμε εμείς, η Λετονία, η Λιθουανία, η Εσθονία θα είναι επόμενες. Πιστέψτε με», τόνισε.

Ο Πούτιν θα ξεκινήσει από τη Βαλτική και θα φτάσει μέχρι το τείχος του Βερολίνου, εκτίμησε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι θέλει να διαπραγματευτεί απευθείας με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, που είναι ο «μόνος τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος» μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

«Πρέπει να μιλήσω με τον Πούτιν γιατί μόνο έτσι θα σταματήσει αυτός ο πόλεμος», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λέγοντας ότι είναι «ανοιχτός» και «έτοιμος να μιλήσει για όλα τα θέματα» με τον Πούτιν.

«Κάθισε μαζί μου για διαπραγματεύσεις, αλλά όχι στα 30 μέτρα» είπε, αναφερόμενος προφανώς στ η συνάντηση του προέδρου Μακρόν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Δεν δαγκώνω, τι φοβάσαι;», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οποιεσδήποτε λέξεις είναι πιο σημαντικές από τις σφαίρες, σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Ο Ζελένσκι καλεί τη Δύση να ενισχύσει στρατιωτικά την Ουκρανία. Ακόμα, ο Βολοντίμιρ Ζελένκσι τόνισε: «Δεν θέλω η ιστορία της Ουκρανίας να είναι ένας θρύλος για 300 Σπαρτιάτες. Θέλω ειρήνη».

Πηγή: iefimerida.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog