Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άγνωστοι ρήμαξαν τα αντλιοστάσια στο δήμο Βέλου. Αυτοψία Τετράδη (φωτο)

- Advertisement -

Tο τελευταίο χρονικό διάστημα στο δήμο Βέλου Βόχας έχουν καταγραφεί απανωτά περιστατικά δολιοφθορών σε αντλιοστάσια χωριών.

Συγκεκριμένα, στις κοινότητες Χαλκείου, Κρηνών, Ταρσινών, Πουλίτσας και Βοχαϊκού τα αντλιοστάσια έχουν γίνει στόχος καταστροφών και πολύ σοβαρών ζημιών που αφήνουν τις κοινότητες για ώρες χωρίς νερό προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Αυτά τα περιστατικά όμως δεν είναι τα μόνα. Ανάλογες κλοπές έχουν αναφερθεί στην Αργολίδα και αλλού. Οι κλέφτες απλώνουν τα πλοκάμια τους όπου μπορούν, ρημάζοντας τα αντλιοστάσια σε όλη την Πελοπόννησο.

Τις τελευταίες μέρες το ίδιο φαινόμενο αλλά ιδιαίτερα έντονο καταγράφηκε στο κεντρικό αντλιοστάσιο της Κοινότητας Βέλου, στην Κορινθία. Εκτεταμένες δολιοφθορές, κλοπές καλωδίων και πολύ σοβαρές ζημιές που άφησαν διαδοχικά και για αρκετές ώρες τους κατοίκους του Βέλου χωρίς νερό.

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το φαινόμενο κάλεσε την Τετάρτη 16 Μαρτίου στο γραφείο του τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας κ. Χαράλαμπο Τετράδη και έθεσε υπόψιν του το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Ο κ. Τετράδης αφού άκουσε προσεκτικά τα όσα του εξέθεσε ο δήμαρχος, προέβη, συνοδεία του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου σε αυτοψία των ζημιών στα αντλιοστάσια, ώστε να διαπιστώσει και ο ίδιος το μέγεθος και τα στοιχεία των καταστροφών.

Με το πέρας της συζήτησης και συνεργασίας τους οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ενταθούν οι αστυνομικοί έλεγχοι στην περιοχή του δήμου Βέλου-Βόχας ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν η παραβατικότητα και οι καταστροφές της δημοτικής περιουσίας που αφενός δημιουργεί πλείστα προβλήματα καθημερινότητας και αφετέρου επιβαρύνει σημαντικά τον δημοτικό προϋπολογισμό.

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog