Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός: Η μεγάλη ώρα της ψηφοφορίας για τον Βοτανικό έφτασε!

- Advertisement -

Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού προσήλθαν σήμερα στις κάλπες για να αποφασίσουν το αν θα δώσουν την έγκρισή τους στην υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης και των γηπεδικών εγκαταστάσεων στον Βοτανικό.

Τι θα συμβεί με το ”ναι” και τι με το ”όχι”

Μπροστά σε μία από τις πιο ιστορικές αποφάσεις των τελευταίων δεκαετιών θα βρεθούν σήμερα τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού που θα κληθούν να αποφασίσουν το αν εγκρίνουν ή απορρίπτουν τις συμβάσεις για την Διπλή Ανάπλαση και την μετακόμιση του συλλόγου στις γηπεδικές εγκαταστάσεις που θα κατασκευαστούν στον Βοτανικό.

Στη συζήτηση της Δευτέρας η συντριπτική πλειοψηφία όσων πήραν τον λόγο τάχθηκαν κατά του σχεδίου ενώ το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του ομίλου, Παναγιώτης Μαλακατές, ζήτησε από τους ψηφοφόρους να συμβάλλουν με το ”ναι” στην αλλαγή σελίδας του Παναθηναϊκού.

 

Τα δεδομένα είναι τα εξής:

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και βρίσκεται σε εξέλιξη. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό ”Παύλος Γιαννακόπουλος” της Λεωφόρου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν 4.284 μέλη του Ερασιτέχνη ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του σωματείου επιτράπηκε η επιστολική ψήφος, ώστε να υπάρχει συμμετοχή από την επαρχία και το εξωτερικό.

Οι συμβάσεις που καλείται να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει το εκλογικό σώμα είναι τρεις. Του Ερασιτέχνη με τον Δήμο Αθηναίων, την ΑΕΠ Ελαιώνα και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Για να περάσει το ”ναι” θα χρειαστεί το 2/3 των θετικών ψήφων, δηλαδή το 67%. Σε περίπτωση που το ποσοστό υπέρ της Διπλής Ανάπλασης δεν φτάσει στα 2/3, τότε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι το ”όχι”.

Τι θα συμβεί με το ”ναι” και τι με το ”όχι”

Από κει και πέρα, ας δούμε τι θα φέρει κάθε πιθανό αποτέλεσμα:

Φυσικά τα πράγματα είναι πιο απλά σε περίπτωση που υπερισχύσει το ”ναι”. Οι συμβάσεις θα υπογραφούν από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και θα κινηθούν οι διαδικασίες κατασκευής των εγκαταστάσεων μόλις έρθει και η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα πρέπει να εγκρίνει τον φάκελο του πρότζεκτ. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη το ποδοσφαιρικό γήπεδο θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι 2026 και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη το 2024.

Στη περίπτωση του ”όχι” δεν έχουμε δεδομένα αλλά σενάρια, καθώς τα πάντα θα είναι ρευστά. Το πρώτο σενάριο κάνει λόγο για άμεση επαναδιαπραγμάτευση του Ερασιτέχνη με τον Δήμο και την ΠΑΕ, ώστε να συμφωνηθούν νέοι όροι και καμφθούν οι αντιστάσεις των μελών σχετικά με το περιεχόμενο των συμβάσεων και κάποιες ρήτρες που, μεταξύ άλλων, θα έπρεπε να έχουν συμπεριληφθεί και να διασφαλίζουν τον Α.Ο σε περίπτωση αποχώρησης της ΠΑΕ από τον Βοτανικό.

Το δεύτερο σενάριο αναφέρει πως θα υπάρξει ”πάγωμα” της υλοποίησης του πρότζεκτ και η προοπτική της Διπλής Ανάπλασης θα ξαναμπεί στα συρτάρια, με το Προεδρικό Διάταγμα, όμως, να παραμένει ενεργό. Κάτι που σημαίνει πως θα μπορούσε να ξανανοίξει στο ”μέλλον” η διαδικασία και παράλληλα θα δέσμευε τον Παναθηναϊκό από το να ”χρησιμοποιήσει” την Λεωφόρο σε μια διαφορετική προοπτική γηπέδου ενώ από την στιγμή που δεν υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας από δικαστική αρχή ούτε για τον σύλλογο ούτε για τον Δήμο, σίγουρα είναι κάτι που περιπλέκει την υπόθεση. Μία υπόθεση που μπορεί να ξεκαθαρίσει μόνο στα δικαστήρια.

Το τρίτο σενάριο, για το οποίο θα χρειαστούν ενέργειες από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και ξεκάθαρη πολιτική βούληση, λέει πως η Διπλή Ανάπλαση θα καταργηθεί από νόμος του κράτους, αλλά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο δεν φτάνει μόνο η πιθανή επιθυμία του Παναθηναϊκού. Θα πρέπει να συμφωνήσουν και τα υπόλοιπα μέρη του εγχειρήματος, πρωτίστως η εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτή η εξέλιξη θα αποχαρακτήριζε το γήπεδο της Λεωφόρου από χώρο πρασίνου και θα επέτρεπε έναν εκμοντερνισμό του υπάρχοντος γηπέδου. Από την άλλη, όμως, θα έβαζε και πάλι στο μηδέν την διαδικασία ”μετακόμισης” σε σύγχρονο γήπεδο και εγκαταστάσεις.

Από κει και πέρα, τα όποια σενάρια βρίσκονται μόνο σε επίπεδο φημολογίας και δεν έχουν αναφερθεί ποτέ από επίσημα χείλη, δεν έχει νόημα να αναφερθούν αυτή την στιγμή, καθώς δεν είναι επιβεβαιωμένα από καμία πλευρά.

 

με πληροφορίες από Gazzetta.gr

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ψήφισαν γύρω στα 3000 παναθες από ότι διάβασα και περιμένουν να μετρήσουν τους ψήφους. Ναι η Όχι! Τώρα μπαίνω σε ξένα χωράφια που λέμε αλλά σαν ο sportdog του μπλογκ να πω μόνο ένα πράγμα και αν θέλει κανένας Παναθας η άλλη ομάδα αναγνώστης ας πει για το όλο θέμα. Θα πει λοιπόν ο Αντρικος “μας χαρίζουν ένα γάιδαρο και τον κοιτάμε στα δόντια” αν την λέω καλά την παροιμία! Αντε γειά μας Αντρικος 😎

  2. Τελικά πέρασε το Ναι και θα αρχίσουν οι μπουλντόζες για το έργο 😜Αντε και σε καλή μεριά που λέμε. Πάντως δεν έμαθα τι ψήφισε ο Άφραγκος ο Ιωάννης 😜😜Ετοιμάζετε το εξωχικο μας της ΑΕΚ θα φτιάξει και η Παναθα αντε τώρα που είναι στη βράση να φτιάξουν και στον Παοκ να πηγαίνουμε και σε αυτούς 😜😜Χτες έγινε ένα ματς Μπαρτσα – Ρεαλ. Ματς για το γυναικείο Τζαμπιον λιγκ. Έτσι για την ιστορία να πω ότι το είδαν 91000 κόσμος και τα εισιτήρια είχαν πουληθεί πριν 2 μήνες Αντρικος

  3. Δεν ξέρω αν έχει σχολιάσει κανένας άλλος στο άρθρο αυτό γιατί δεν έχουν περάσει νέα σχόλια στο μπλοκ για να δούμε τι θα πουν αν πουν οι σχολιαστές. Να πω εδώ ακόμα ένα πραγματάκι. Σε άλλο άρθρο έγραψα για την ατιμωρησία που έχουμε στην Ελλάδα και θα πω και για την εξυπηρέτηση που έχουν και στα σπορ από το κράτος. Όλοι λίγο πολύ οι ομάδες στο θέμα του γηπέδου έχουν βοηθηθεί σε βάρος των πολιτών θα πω εγώ. Το γήπεδο του παναθηναικου θα το πληρώσουν οι δημότες της πρωτεύουσας. Αυτά θα γράψω άλλο άρθρο για αυτό Αντρικος

  4. Πάμε συνέχεια. Πριν 100 χρόνια ο Δήμος της Αθήνας τότε έδωσε ένα κτήμα και έγινε η Λεωφόρος. Μετά από 100 χρόνια του το ζητάει πίσω και του λέει θα σου φτιάξω και γήπεδο θα σου πληρώνω και τον ερασιτέχνη κλπ. Αυτά θα τα πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης. Κάτι τέτοιο θα έγινε καί με το Καραϊσκάκης. Και ο Τίγρης πως νομίζετε την φτιάχνει την Τζάμπα Σοφία. Χαριστηκαν λέει στον Κόκκαλη χρεοι του Κοσκωτά. Οι ΑΕΚ έπεσε κατηγορίες για να μην πληρώσει. Δεν λέω για αυτούς εκεί πάνω στην Σαλονικα που έπρεπε να είναι σαν το Ηρακλή και Καλαμαριά. Σταματάω γιατί πήρα φορά Αντρέας

  5. Αν δεν κάνω λάθος ο Γιαννακοπουλος ήταν υπέρ του ΟΑΚΑ όπως και ο Τζιγκερ παλιότερα.Το ίδιο και αυτοί που ψήφισαν “όχι” Τώρα και αυτοί που ψήφισαν ναι ξέρουν τι ψήφισαν? Γιατί τα ψάχνει ο Αντρικος? Γιατί έτσι την έκανε και την πατάτα ο Σωκράτης με το Καραισκακη! Αν δεν κάνω λάθος πάλι ο ίδιος ο Κόκκαλης ήθελε να γίνει το γήπεδο στο Ρέντη και να ήταν του ολυμπιακού. Να μου πεις τώρα θα φτιάξει και η Παναθα νέο γήπεδο. Ναι και μπράβο και για την ιστορία του Παο το δικαιούται. Αυτά τα ολίγα δεν βλέπω ενδιαφέρον γενικά. Το θέμα κάνει τζιζζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog