Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου 2021 η ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα την τουριστική προβολή του Νομού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού, κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Ο κ. Φραγκάκης παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο του ΕΟΤ για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, ένα σχέδιο που εστιάζει στον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος, επενδύοντας στην αυθεντικότητα και την ξεχωριστή ταυτότητα του τόπου μας και των ανθρώπων της.και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα και στους φορείς.

Αντικείμενο της συζήτησης  ήταν η υλοποίηση δράσεων στρατηγικού σχεδιασμού εν όψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου Που αφορούν στην Κορινθία, καθώς και η ενημέρωση για θεσμικά και οικονομικά θέματα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, οι φορείς συστήθηκαν στον κ. Φραγκάκη και τοποθετήθηκαν ενώ ο Γενικός Γραμματέας απάντησε σχολαστικά στις παρατηρήσεις που του τέθηκαν. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο ΕΟΤ θα υποστηρίξει προτάσεις και ιδέες που έχουν ως στόχο να κάνουν πιο δυνατή την τουριστική παρουσία της Κορινθίας, όπως πχ. την ίδρυση ενός οργανισμού τουρισμού για την Κορινθία.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Λουζιώτης ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα και όλους όσους παρευρέθηκαν σε αυτή την πετυχημένη ενημερωτική ημερίδα η οποία έκλεισε με την πεποίθηση όλων ότι το στοίχημα για το φετινό τουρισμό δεν θα χαθεί.

Στην ημερίδα ενημέρωσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Λουζιώτης,ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου & Διευθύνων Σύμβουλος της “Πελοπόννησος” Α.Ε. κ. Σωτήρης Μουρίκης, ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Κόλλιας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Άννα Καλογεροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος , ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γιώργος Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Λόντος, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Οικονόμου, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κορινθίας- μέλος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Σουφρίλας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. Βασίλης Γεώργαρης, αυτοδιοικητικοί, ξενοδόχοι, οινοποιοί και εκπρόσωποι φορέων.

 

 

Δυναμικό παρών έδωσε το Λουτράκι

 

Στην ημερίδα εκπροσωπήθηκε ο Tουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου δια του Προέδρου του κ. Σπύρου Καραβούλη, το Καζίνο Λουτρακίου, διά του εκπροσώπου του κ. Θανάση Τσατσούλη, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Κορινθίας δια του μέλους του κ. Αλκιβιάδη Δρίτσα, ο Σύλλογος Επισιτιστών ο Ξένιος Ζευς δια του Προέδρου του κ. Γιάννη Κόντη και το Εxperience Perahora δια των μελών του κ. Χρυσούλα Παππά και κ. Κων/να Ράπτη.

Τα εύσημα απέδωσαν στο Λουτράκι και τον Τουριστικό Οργανισμό, ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Νανόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Λουζιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Καλογεροπούλου, ο Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Λόντος κ.α.

Άπαντες εξήραν το έργο του Οργανισμού, τη συμβολή του στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και ευχήθηκαν να έχουν και εκείνοι στο μέλλον ανάλογο «εργαλείο».

Στο Λουτράκι βεβαίως, διαθέτουμε κάτι αξιοζήλευτο για όλους τους υπόλοιπους, αλλά  κάποιοι επιμένουν να το πολεμούν, επιθυμώντας να το διαλύσουν για τις δικές τους σκοπιμότητες..

Δείτε παρακάτω τις τοποθετήσεις όλων των ομιλούντων με τη σειρά