Τα κεντρικά χειρουργεία στο Θριάσιο εγκαινίασε σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η ανακαινισμένη πτέρυγα των κεντρικών χειρουργείων του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας είναι δωρεά των Αθανάσιου & Μαρίνας Μαρτίνου, συνολικού ύψους 4.800.000 ευρώ. Η πρόθεση της δωρεάς από τους δωρητές εκφράστηκε το 2017, οπότε και άρχισαν οι προετοιμασίες υλοποίησης του εγχειρήματος.

Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε εν μέσω πανδημίας, τον Νοέμβριο του 2020, και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2022. Μετά την ολοκλήρωση του έργου το ΓΝΕ Θριάσιο έχει αποκτήσει τις πλέον σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, παρέχοντας στους ασθενείς υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.

Ο Θ. Πλεύρης ευχαρίστησε τους δωρητές, που -όπως είπε- «δεν συνέβαλαν απλώς οικονομικά σε αυτό το έργο, αλλά συμμετείχαν σε όλο αυτό το εγχείρημα και σήμερα είμαστε εδώ και μπορούμε να ανακοινώσουμε στους πολίτες της περιοχής ότι αναβαθμίζουμε τα χειρουργεία».

 

«Θερμή» υποδοχή

 

«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν αρκετοί εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, που επισκέφτηκε σήμερα το νοσοκομείο.

Μέλη του ΠΑΜΕ και άλλοι εργαζόμενοι στηλίτευσαν τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης για τη μεταχείριση του ανεμβολίαστου προσωπικού και γενικά τις ελλείψεις στο νοσοκομείο.