Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Ι.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΦΥ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

- Advertisement -

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας εκφράζοντας τις απόψεις των μελών του, όπως αποτυπώθηκαν σε σημερινή διαδικτυακή συζήτηση, επι του νομοσχεδίου για τη ΠΦΥ «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, στην ΠΦΥ και άλλες διατάξεις», σημειώνει τις εξής παρατηρήσεις:

  • Όλοι οι ιατροί έχουν δικαίωμα και υποχρέωση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση με κανόνες και πρωτόκολλα. Η συνταγογράφηση αποτελεί βασικότατο μέρος του ιατρικού/κλινικού έργου και για αυτό δεν πρέπει να διακυβεύεται.
  • Επανακαθορισμός του χάρτη υγείας για ουσιαστική τομή στην ΠΦΥ.
  • Επιμένουμε σε μόνιμες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ και στη ΠΦΥ. Το επικουρικό προσωπικό (ιατροί και νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό) που εργάζεται τώρα, να μονιμοποιηθεί.
  • Γενναία αύξηση του μισθολογίου των ιατρών ΕΣΥ. Προτείνεται επιπρόσθετα η μείωση της φορολόγησης, όταν υπερβαίνουν τον πλαφόν εφημερίας τους. Μείωση φορολόγησης και στους προσωπικούς ιατρούς.
  • Κατάργηση των «clawback» και «rebate».
  • Κάθε νομοθέτημα στον χώρο της υγείας απαιτεί συζήτηση με αυτούς για τους οποίους νομοθετείται. Ο διάλογος πρέπει να περιλαμβάνει κάθε σύλλογο κάθε επιστημονικής κοινότητας.
  • Ο θεσμός του «προσωπικού ιατρού» πρέπει να αφορά τις ειδικότητες της παθολογίας και της γενικής/οικογενειακής ιατρικής για τους ενήλικες και της παιδιατρικής για τον παιδιατρικό πληθυσμό, με άμεση διασύνδεση με τους θεράποντες, όπου αυτό απαιτείται, ενώ το gatekeeping να αποτελεί υποχρέωση όλων των ιατρών ΠΦΥ, συμπεριλαμβανομένων και των θεραπόντων ιατρών.
  • Κανένας εξαναγκασμός ιατρών για υποχρεωτική παροχή υπηρεσιών στο ΕΣΥ δεν πρέπει να υπάρχει.
  • Άμεση παράταση του διαλόγου με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς για καθορισμό ουσιαστικής οικονομοτεχνικής μελέτης του νομοσχεδίου, η οποία λείπει πλήρως στη παρούσα έκδοση.

 

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕΛΛΟΣ                                                      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΙΛΗΣ

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog