Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων για τον προαστιακό του Λουτρακίου

- Advertisement -

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων για τον προαστιακό του Λουτρακίου

Οι χιλιάδες πολίτες, οι 14 φορείς & τα αθλητικά σωματεία του δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, με τις δυναμικές και δημοκρατικές κινητοποιήσεις τους, έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια, την θέση τους για το έργο του προαστιακού!

1) Προαστιακός στο Λουτράκι με την βέλτιστη απόληξη στην οδό Αιγαίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των 20.000 δημοτών και των 100.000 παραθεριστών της πόλης, ώστε χωρίς την διαμεσολάβηση αλλού μεταφορικού μέσου, να αποβιβάζονται και να επιβιβάζονται όλοι οι πολίτες, εύκολα και κυρίως οικονομικά, σε κεντροβαρικό σημείο του Λουτρακίου!

2) Με ταυτόχρονη εφαρμογή του εγκεκριμένου ΓΠΣ Λουτρακίου, που άξονα θα έχει την ισοπέδωση οικοδομικών κατασκευών, που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν φτιαχτεί, μέσα σε ρυμοτομούμενο διάδρομο μείζονος σημασίας για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης του Λουτρακίου.

Σημειωτέον, πώς αυτές οι θέσεις της κοινωνίας, έχουν μετουσιωθεί σε πέντε αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, που ισοδυναμεί με την ψήφο στήριξης στο έργο του προαστιακού, 87 συνολικά δημοτικών συμβούλων!

Φυσικά σαρξ εκ της σαρκός της κοινωνίας, ήταν και συνεχίζουν να είναι, όλα τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία, εντελώς αφιλοκερδώς, με ευθύνη, καθαρότητα και συνέπεια, έμειναν μακρυά από προπαγανδιστικές αθλιότητες, στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν τα αυτονόητα και εξωφρενικά χρήσιμα για το κοινωνικά σύνολο, όπως το δικαίωμα της μετακίνησης του κόσμου, με την υποστήριξη των τουριστικών αναγκών της πόλης μας, που θα επιτευχθεί με τον σύγχρονο φιλοπεριβαλλοντικό προαστιακό!

Ένεκα αυτού, οφείλουμε όλοι μας να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τους ανθρώπους του τοπικού Τύπου, που έμειναν μακρυά από ανώνυμες μονταζιέρες του διαδικτύου, οι οποίες, κακοποιούν συστηματικά την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου, και επειδή ο κόσμος ρωτάει σχετικά καλούμε τον δημάρχο Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων να ανακοινώσει με επίσημο χρονοδιάγραμμα την τελική ημερομηνία παράδοσης του έργου, όπως είναι υποχρεωμένος να πράξει, υπό το βάρος όλων των δικαστικών αποφάσεων – με δεσπόζουσα την απόφαση οδοστρωτήρα του ΣτΕ που δικαίωσαν το έργο του προαστιακού, ως νόμιμο, που τηρεί όλους τους περιβαντολογικούς όρους.

Γιατί θέλουν δεν θέλουν μερικοί, η πόλη θα αλλάξει, θα εκσυγχρονιστεί και θα αποκτήσει ένα σπουδαίο έργο για τον τουρισμό της, από αυτά που γίνονται μια φορά στα 100 χρόνια, σε κάθε τόπο.

Αφού το συγκεκριμένο έργο θα εξασφαλίσει μεγάλη επισκεψιμότητα ολόκληρο τον χρόνο, από την κύρια πηγή του Λουτρακίου, που σήμερα είναι η πρωτεύουσα της χώρας και αύριο θα είναι και το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με το μεγαλύτερο λιμάνι της ανατολικής Μεσογείου, που είναι ο Πειραιάς!

Η αποδοτικότητα του έργου του προαστιακού έχει ήδη ξεκινήσει να συντελείται, με την ραγδαία αύξηση της ζήτησης, των ακινήτων, που αυξάνει την αξία τους, καθώς, όπως βλέπουν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι άνθρωποι, ύστερα από μια δεκαετία στάσιμοχρεοκοπίας, μαγαζιά, ξενοδοχειακά συγκροτήματα, αλλά και διαμερίσματα που ήταν για χρόνια “στοιχειωμένα” και ερμητικά κλειστά, ξεκίνησαν να λειτουργούν ή προετοιμάζονται να λειτουργήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με το ενδιαφέρον για ενοικίαση και πώληση διαμερισμάτων και σπιτιών, να έχει ήδη αρχίσει να τρέχει σαν γρήγορο τρένο !

Γεγονός, που συνδυαστικά με την ανάπλαση της παραλίας του Λουτρακίου η οποία έχει προγραμματιστεί από τον Δήμο, θα συμβάλουν τα μέγιστα , ώστε να εκτοξευτεί και πάλι η πόλη μας, στην κορυφή των μεγάλων τουριστικών προορισμών…

Ρεπορτάζ του loutrakiblog.gr στα εξελισσόμενα έργα του προαστιακού

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Αναπλαση της παραλίας έπρεπε να είχε γίνει είναι ανεπιτρεπτο αυτό χαλί της παραλίας να περπατάς και να σκοντάφτει τα φανάρια σβηστσ

  2. Απορία! Υπάρχει πρόβλεψη για πάρκινγκ στην Αιγαίου;Πως θα μεταβαίνουμε προς /από εκεί, ιδίως οι ηλικιωμένοι ή και οικογένειες με βαλίτσες από το κέντρο της πόλης;

  3. Η Ανάπλαση τής παραλίας καθυστερεί παρά της συνεχείς ανακοινώσεις και δηλώσεις ότι τα πάντα είναι έτοιμα να βοηθήσουν τον τουρισμό!!!Εκεί και αν χρειάζεται Πραγματικό Χρονοδιάγραμμα !!!

  4. Πράγματι το έχω πει αυτό ,αλλά θέλω να το επαναλάβω μήπως έχουμε ένα καθαρό Χρονοδιάγραμμα για την ανάπλαση της Παραλίας !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog