Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποστολή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για το ντοκιμαντέρ “Νικόλαου Δούμπα”!

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης μετέβησαν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή τα γυρίσματα του Ντοκιμαντέρ για τον Νικόλαο Δούμπα.

Στην περιοχή μετέβησαν επίσης, μουσικοί της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, ο Αρχιμουσικός κ. Πελοπίδας Μαυρόπουλος, το συνεργείο κινηματογράφησης και η ομάδα παραγωγής.

Στην Κοζάνη, έδρα της Περιφέρειας, την αποστολή υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης και η χωρική Αντιπεριφερειάρχης κ. Κατερίνα Δαδαμόγια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επικυρώθηκε η συνεργασία και χρηματοδότηση της Περιφέρειας για το σπουδαίο project που αφορά στον Έλληνα Μαικήνα και εκπονείται πλέον με τη συνεργασία πολλών και σημαντικών φορέων.

Ο κ. Κασαπίδης ενημερώθηκε για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή και προσκαλέστηκε από τον κ. Γκιώνη να επισκεφτεί την περιοχή μας.

Στη συνέχεια η αποστολή μετέβη στην Βλάστη, όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα με το κουαρτέτο κλαρινέτων της Φιλαρμονικής, τα χάλκινα της Κοζάνης και τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν την οικογένεια Δούμπα.

Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι συναντήθηκαν με τον Dr. Ιωάννη Τζαφέττα, συγγραφέα του βιβλίου «Νικόλαος Δούμπας, ο Έλληνας Μαικήνας» και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βλάστης Κοζάνης κ. Ιωάννη Τζιούμαρη, παρουσία της κ. Δαδαμόγια.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα ιστορικά αξιοθέατα της περιοχής και τους τόπους των γυρισμάτων.