Μεγάλη Παρασκευή η μέρα του απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη. Η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος.

Πλήθος κόσμου παρευρέθη στην περιφορά των Επιταφίων  του Αγίου Ιωάννη, της Παναγίας και του Αγίου Φανουρίου στο Λουτράκι το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, σε κλίμα κατάνυξης χιλιάδες πιστοί παρευρέθηκαν και φέτος στην περιφορά του Επιταφίων, που βγήκαν  στους δρόμους της πόλης.

Ο Επιτάφιος της Παναγίας της Γιάτρισσας ακολούθησε τη συνήθη διαδρομή από την παραλία του Λουτρακίου, ενώ ταυτόχρονα βάρκες είχαν αναμένα καπνογόνα!

Οπως επιτάσσει το έθιμο, ο επιτάφιος μεταφέρθηκε για μια ακόμα φορά μέσα στη θάλασσα, όπου και έψαλαν τα εγκώμια προκαλώντας συναισθήματα δέους στους πιστούς.

Στο λιμάνι οι δύο επιτάφιοι του Αγίου Ιωάννου και του Αγίου Φανουρίου περίμεναν υπό τους ήχους των ψαλμωδιών της Φιλαρμονικής, η οποία προηγουμένως είχε συνοδεύσει τον Επιτάφιο του Αγίου Ιωάννη στην καθιερωμένη του διαδρομή μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα.

Οι τρεις επιτάφιοι της πόλης συναντήθηκαν και ενώθηκαν στο λιμάνι, ενώ οι χιλιάδες πιστοί τους  ακολούθησαν και παρέμειναν μέχρι τέλους κρατώντας κεριά και ψάλλοντας σχηματίζοντας όλοι μαζί μια λαοθάλασσα ιερής κατάνυξης, ενώ το σκηνικό πλαισίωνε η Φιλαρμονική συμβάλοντας τα μέγιστα στην απόλυτη θλίψη που επιτάσσουν οι στιγμές!