Διαβάστε στο Loutrakiblog.gr

Χθες το απόγευμα, Τρίτη 3 Μαϊου έγινε γνωστό πως με απόφαση του νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας  οι αποσπάσεις 40 αστυνομικών που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες του νομού Κορινθίας μεταξύ αυτών 10 από το αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου δεν πρόκειται να ανανεωθούν…

Η μη αναπλήρωση  με νέους αστυνομικούς και η άμεση αποχώρηση των αποσπασμένων εντός τριών ημερών αφήνουν τον νομό μας και την πόλη μας στο έλεος των εγκληματιών.

Όπως είναι ήδη γνωστό η Κορινθία αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με την εγκληματικότητα, πράγμα το οποίο θα γίνει ανεξέλεγκτο αν αποχωρήσουν τόσοι πολλοί αστυνομικοί.

Για του λόγου του αληθές επικοινωνήσαμε με τον  κύριο Χρήστο Βλαχοπάνο Πρόεδρο της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας που είχε και προσωπική συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Σκουμά στο γραφείο του στην Αθήνα.

Ο  κ. Βλαχοπάνος δήλωσε  στο loutrakiblog.gr

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Κορινθία θα μείνει στο έλεος των κακοποιών. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω πως από την Κόρινθο αποχωρούν 40 αστυνομικοί. Αν λάβουμε υπ΄όψιν ότι 40 ακόμα αστυνομικοί είναι ήδη αποσπασμένοι σε άλλες περιοχές, καταλαβαίνετε ότι η Αστυνομική Διεύθυνση της Κορινθίας μένει με 20 άτομα!!!»

Στην Κόρινθο δε φτάνουν ούτε για περιπολία

«Απο αυτούς σε καθημερινή βάση χρειάζονται για σκοπιές και για τα δικαστήρια 15 συνάδελφοι. Αρα το Τμήμα μένει με 5 άτομα, δηλαδή ούτε περιπολία δεν θα μπορούμε να κάνουμε!!

Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη μας είχε υποσχεθεί ότι όσο υπάρχει η Δομή Μεταναστών Κορίνθου, οι αποσπάσεις των συναδέλφων θα ανανεώνονται..

Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι πριν την ενίσχυση των τμημάτων της Κορινθίας και δη της Κορίνθου, το 2018 είχαμε 1.100 κλοπές. Με την ενισχυση του 2019 είχαμε 400 κλοπές και 70-80 προφυλακίσεις ! Καταλαβαίνετε!»

Περιμέναμε τη διαταγή ανανέωσης

«Περιμέναμε να ανανεωθούν και τώρα, εν όψει και της τουριστικής περιόδου αλλά δυστυχώς ο Αρχηγός με πληροφόρησε ότι η Κυβέρνηση θέλει να ρίξει το βάρος της αστυνόμευσης σε τουριστικές περιοχές και σε πόλεις που υπάρχουν αεροροδρόμια..»

Τουριστικός δήμος το Λουτράκι αλλά δεν είναι στα σχέδια της Κυβέρνησης

Συνεχίζοντας ο κ. Βλαχοπάνος δήλωσε ότι στη συνάντηση που είχε με τον Αρχηγό, του επεσήμανε ότι το Λουτράκι είναι ο πλέον τουριστικός δήμος κοντά στην Αθήνα που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και επισκεπτών αλλά και η Κορινθία γενικότερα. Τόνισε δε, ότι φέτος αναμένεται να πενταπλασιαστεί η τουριστική προσέλευση και αυτό φαίνεται και από τις επενδύσεις που έχουν γίνει και στο Λουτράκι και ευρύτερα.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Λουτρακίου θα γίνει ένα… ΚΕΠ

15 άτομα !! μόνο θα παραμείνουν στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, λίγο πριν το καλοκαίρι, ενώ αποχωρούν 9 άτομα…

Αν σε αυτούς τους 15 υπολογίσουμε τη Διοικητή, τον Υποδιοικητή και τις άδειες που δικαιούνται οι αστυνομικοί, καταλαβαίνετε ποια είναι η αστυνομική δύναμη στο Λουτράκι.

 

Σχόλιο LB

Αφήστε τα σπίτια σας, τα καταστήματα και τα αυτοκίνητά σας ξεκλείδωτα!! Τουλάχιστον να μην έχετε φθορές…. Γιατί Αστυνομία δεν θα υπάρχει….