Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αγώνας μνήμης από το δήμο Κορινθίων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή

- Advertisement -

Β.Νανόπουλος: Τιμούμε την ιστορία μας και διδασκόμαστε από αυτήν!!

Ποδοσφαιρικός αγώνας τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαΐου 2020 στο στάδιο της Κορίνθου. Οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ και του Κύψελου, των δυο ομάδων της προσφυγιάς, συναντήθηκαν σε έναν αγώνα ιστορικό, έναν αγώνα που διοργανώθηκε με την φροντίδα του δήμου Κορινθίων και αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων για την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

«Είναι ημέρα τιμής και μνήμης των 100 χρόνων από την μικρασιατική καταστροφή η σημερινή. Ημέρα μνήμης για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και υπέφεραν τα πάνδεινα, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα, στην Κόρινθο, εγκαταστάθηκαν στον συνοικισμό, σταδιοδρόμησαν μετά από πολλές δυσκολίες και δημιούργησαν ένα ζωντανό κύτταρο της κορινθιακής κοινωνίας. Η πρωτοβουλία του σημερινού αγώνα είναι μια συμβολική κίνηση στη μνήμη τους και στις ρίζες όλων μας. Συγχαίρω όσους βοήθησαν στην σημερινή εκδήλωση, είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα υλοποιήσει ο Δήμος Κορινθίων για τα 100 χρόνια της Μικράς Ασίας, Κλέινοντας θέλω να σας πω πως η ιστορία διδάσκει και παιδαγωγεί γι αυτό και εύχομαι όλοι μας να θυμόμαστε την επέτειο, και να καταβάλουμε προσπάθειες με σύμπνοια, ομόνοια αγάπη, εθνική ομοψυχία για να βελτιώσουμε τις συνθήκες τις οποίες ζούμε» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος καλωσορίζοντας τις δόξες των δυο ομάδων, τις αρχές του τόπου αλλά και το πλήθος των πολιτών που έσπευσε να παρακολουθήσει τον ιστορικό αγώνα.

Πριν την έναρξη του αγώνα στη μνήμη των θυμάτων της Μικράς Ασίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και τιμήθηκαν άνθρωποι που έχουν γράψει την δική τους ιστορία και στα δύο σωματεία. Ο Δήμαρχος Κορινθίων απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ.Λάκη Νικολάου ενθυμούμενος μάλιστα και ποδοσφαιρικές στιγμές του, εξάροντας την ικανότητα του να συνδυάσει με επιτυχία δυο ταλέντα, δυο σταδιοδρομίες, αυτή του γιατρού και αυτή του ποδοσφαιριστή.

Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε ιδιαίτερα στην ομιλία της Προέδρου της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου κ.Βασιλικής Ευστατιάδου η οποία τιμήθηκε από το δήμο ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπό της, στο έργο το οποίο προσφέρει με αγάπη και μεράκι όλα τα χρόνια της ζωής της.

Τιμήθηκαν επίσης οι: Ιβάν Ρουσέφ, Ντανιέλ Μπατίστα, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Δημήτρης Πίτας, Γιώργος Κούτουλας, Γιάννης Μουσούρης, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Μιχάλης Σιμιγδαλάς, Δημήτρης Αδαμαντίδης, Βλάσσης Χαλκιώτης και Γιώργος Μακρής ενώ αναμνηστικά μετάλλια έλαβαν όλοι οι παλαίμαχοι εις ανάμνηση του αγώνα και της συμμετοχής τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ.Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ.Νίκος Ταγαράς, ο Βουλευτής Κορινθίας κ.Κώστας Κόλλιας, η ειδική σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ.Μαριλένα Σούκουλη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Γιάννης Καρασάββας, Δημήτρης Μπίτζιος και Σπύρος Ζαχαριάς, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ κ.Θεμιστοκλής Κουτσογκίλας, ο αντιπρόεδρος του ΚΕΠΑΠ κ.Γιώργος Μαγκλάρας, ο δημοτικός σύμβουλος κ.Νίκος Σταυρέλης.

 

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι να πούμε για τον ΛΆΚΗ ΝΙΚΟΛΆΟΥ!!! Παιχταράς, Γιατρός, και έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο πολλά από διάφορες πλευρές. Παίχτες σαν τον Λάκη τον Αρδιζογλου τον Μαύρο αν και αντίπαλοι με την καλή έννοια μεγαλώσαμε με αυτούς.Καλησπερα Αντρικος και δεν πιστεύω να έχουμε τίποτα γραφικούς γιατί συνήθως όταν σχολιάζω “μαγνητιζω” 🙄

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog