Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εκδήλωση στο Σοφικό Κορινθίας: “Αρβανίτες: Οι γνωστοί – άγνωστοι της ελληνικής ιστορίας”

- Advertisement -
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες», το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.) συνδιοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στους Αρβανίτες της Κορινθίας, την Κυριακή 22 Μαΐου (ώρα 18:30).

Η εκδήλωση, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σολυγείας και τον Σύλλογος Γυναικών Σολυγείας «Η Λέλα Ιατρίδη», θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Σοφικό Κορινθίας, ένα από τα εμβληματικά αρβανιτοχώρια του Νομού Κορινθίας.

Ο ερευνητής-εκπαιδευτικός, Νικόλαος Γεωργίου θα μιλήσει με θέμα τις μετακινήσεις και τον εποικισμό των Αρβανιτών στην Κορινθία.

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, στο τηλέφωνο 27410 25352 (καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 08:30-14:00) και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, στο τηλέφωνο 27470-22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog