Διαβάστε αποκλειστικά

Μετά από καταγγελία που δεχθήκαμε στο loutrakiblog.gr ότι ο έσπασε ο αγωγός ακαθάρτων στην Ποσειδωνία την ώρα που εκτελούνταν έργα και ότι ρυπαίνεται η θάλασσα με τα υγρά και απόβλητα, μεταβήκαμε στο σημείο να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει.

Εκεί είχε ήδη σπεύσει ο Λιμενάρχης Κορίνθου κ. Παναγιώτης Κοντός και ο Διοικητής του ΑΤ Κορίνθου κ. Γιώργος Λημνιάτης.

 

Αφού αμφότεροι διενήργησαν αυτοψία, μιλώντας με τον επιβλέποντα εργολάβο του έργου και αφού ήλεγξαν αφ΄ενός ο Λιμενάρχης τον αιγιαλό και τη θάλασσα, αφ΄ετέρου ο Διοικητής για όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αδειοδότησης και σύμβασεων του έργου, δήλωσαν ότι δεν διαβλέπεται βλάβη ούτε διαρροή προς τη θάλασσα ούτε σε στερεή ούτε σε υγρή μορφή .

Υποχρεούνται όμως να ειδοποιήσουν την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ώστε να ελέγξει το θαλάσσιο νερό.

Δείτε τις δηλώσεις του Λιμενάρχη Κορίνθου κ. Παναγιώτη Κοντού

Eφιστάται βεβαίως η προσοχή των οδηγών από το ρεύμα Κόρινθος-Λουτράκι και Λουτράκι-Κόρινθος λόγω των εργασιών

 

Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε για μια ακόμη φορά, το επικίνδυνο πλακόστρωτο που βρίσκεται ακριβώς στο σημείο και στην κυριολεξία βρίσκεται στον αέρα με τον κίνδυνο ατυχήματος να ελλοχεύει.

Ο δήμος Κορινθίων έχει τοποθετήσει προειδοποιητικά κολονάκια όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, αλλά αυτό δεν εμποδίζει κάποιο πεζό ή ποδηλάτη να πατήσει στο σημείο, να υποχωρήσει το πλακόστρωτο και να έχουμε ενδεχομένως κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Νομίζουμε πως πρέπει να επιληφθούν άμεσα του θέματος οι υπεύθυνοι και δη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κορινθίων.

Μάλιστα είδαμε τον Διοικητή του ΑΤ Κορίνθου κ. Λημνιάτη να εστιάζει στο σημείο αυτό για αρκετή ώρα. Ισως κοινοποίησει κάποιο έγγραφο αρμοδίως.

Χ@ρ@

Διαβάστε περισσότερα για τα έργα στην Ποσειδωνία

ΠΡΟΣΟΧΗ στην κίνηση προς Κόρινθο! Έργα αντικατάστασης αγωγού ακαθάρτων στην Ποσειδωνία (φωτο)