Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο Υποδομών ο Νίκας – «Εκτιμά» ότι δεν υπάρχει πρόβλημα!  

- Advertisement -

Την έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης φαίνεται να περιμένει ο δήμος Κορινθίων για να κάνει ανακοινώσεις – Σιωπούν οι παρατάξεις

Σάλο προκάλεσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του loutrakiblog.gr για το έργο αξιοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής και τις προτάσεις που έχουν καταθέσει, ξεχωριστά, δήμος Κορινθίων και Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η αποκλειστική πληροφόρηση του loutrakiblog.gr για έγκριση του έργου του δήμου και όχι της περιφέρειας, παρά τις ανακοινώσεις του κ.Περιφερειάρχη, δεν διαψεύσθηκε από κανέναν εμπλεκόμενο, η δε περιφέρεια Πελοποννήσου μιλά για «εκτιμήσεις» μετά την χθεσινή συνάντηση που είχε ο Παναγιώτης Νίκας στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.  

Η ανακοίνωση της περιφέρειας γι αυτήν την συνάντηση που έγινε παρουσία και της διοίκησης του ΟΣΕ, περιλαμβάνει αρκετά θέματα τα οποία έθεσε προς συζήτηση και ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στο επίμαχο ωστόσο έργο  η διατύπωση είναι ιδιαιτέρως προσεγμένη.

 

ΓΡΑΜΜΗ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΡΓΟΣ – ΝΑΥΠΛΙΟ: «Η εκτίμηση είναι, σημείωσε ο Π. Νίκας, ότι δεν υφίσταται κάποιο ζήτημα ως προς την υλοποίηση του εν λόγω έργου, η οποία θα γίνει με δύο εργολαβίες. Η μία θα αφορά στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, οι οποίοι θα λειτουργούν παράλληλα και ως χώροι πολιτισμού και προβολής της περιοχής και η δεύτερη αποκλειστικά στο έργο της γραμμής.»

Σε πρώτη ανάγνωση θα έλεγε κανείς πως το έργο πραγματικά δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα και πως θα υλοποιηθεί. Αν κανείς σταθεί όμως στο ότι αυτό αποτελεί «εκτίμηση του κ.Νίκα» τότε τα ερωτηματικά γιγαντώνουν.  

Ιδίως το ερώτημα, γιατί η περιφερειακή αρχή δεν χρησιμοποιεί κάθετη και απόλυτη γλώσσα ως προς την υλοποίηση του έργου. Όπως και το ερώτημα γιατί οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν προχώρησαν σε δηλώσεις, και αν το έκαναν γιατί δεν περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση της περιφέρειας,  

Εκ του δήμου Κορινθίων υπάρχει σιγή. Καμία επίσημη δήλωση, κανένα σχόλιο.

Δεν μένει παρά να κάνουμε λίγη υπομονή. Άλλωστε ο δήμος Κορινθίων, μόλις πάρει την έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ενοποίηση των παραλιακών μετώπων Κορίνθου – Λουτρακίου, είναι βέβαιο πως θα συμπεριλάβει στις ανακοινώσεις του και την σιδηροδρομική γραμμή.  

Αξίζει τέλος να σημειωθεί η σιωπή των επικεφαλής των παρατάξεως του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου. Οι παρατάξεις είχαν αντιδράσει όταν η περιφέρεια ανακοίνωσε το έργο για την απουσία του δήμου από τον σχεδιασμό και την διαβούλευση. Σήμερα που η είδηση πως το έργο του δήμου προκρίνεται έναντι αυτού της περιφέρειας, δεν έχουν να πουν κάτι;  

Δεν θα έπρεπε εξ αρχής να γνωρίζουν πως ο δήμος προετοίμαζε την δική του πρόταση; Ή τελικά είναι τόση η εκλογική αντιπαλότητα που αυτά τα θέματα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και χρησιμοποιούνται μόνο για αντιπαράθεση;  

 

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται 

X@r@

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog