Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα εν Δήμω….Κορινθίων (παραπολιτική στήλη)

- Advertisement -

Καμία απάντηση από το Νίκο Σταυρέλη στην ανακοίνωση – απάντηση του Δημάρχου για το έργο άρδευσης Άσσου – Λεχαίου – Περιγιαλίου.

Ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ κατηγόρησε τον δήμαρχο για ψέματα προς τους αγρότες, αναφέροντας πως από το έργο άρδευσης που κατατέθηκε προς έγκριση στο Υπουργείο εξαιρείται η περιοχή του Περιγιαλίου.

Ο Δήμαρχος επέλεξε να απαντήσει με ανακοίνωση της παράταξης καταλογίζοντας τακτικές μισής αλήθειας και παραπληροφόρησης στο Νίκο Σταυρέλη, χωρίς να είναι η πρώτη φορά.

Στο ζήτημα της εξαίρεσης του Περιγιαλίου, ανέφερε πως δεν εξαιρείται από το έργο και πως τυπικοί λόγοι επέβαλαν η αναφορά του έργου στο τεχνικό δελτίο να είναι «Άσσος – Λέχαιο». Μάλιστα ο δήμαρχος λέει πως ο Νίκος Σταυρέλης αυτό το γνώριζε διότι ήταν παρών στην συνεδρίαση της ΔΕΥΑΚ!

Η σιωπή του Νίκου Σταυρέλη σε αυτήν την αναφορά σημαίνει αποδοχή; Κι αν ναι, τότε μήπως όλοι βλέπουν τους αγρότες ως «πολιτικά εργαλεία;» Το ερώτημα πλανάται.

Είναι να τρελαίνεσαι με τι διαδικασίες στους δήμους τελικά. Στις 13 Μαΐου αναρτήθηκε στο site του δήμου Κορινθίων η απόφαση 12/162/2022 της Οικονομικής επιτροπής για παράταση στο συμβατικό χρόνο εκτέλεσης του έργου «ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ». Η οικονομική επιτροπή είχε συνεδριάσει στις 29 Μαρτίου. Η επιτροπή αποφάσισε να δώσει παράταση στον εργολάβο τριών μηνών για διάφορους λόγους. Το αστείο δεν είναι πως η απόφαση αναρτήθηκε στις 13 Μαΐου. Το αστείο είναι πως η επιτροπή συνεδρίασε για να δώσει παράταση στις 29 Μαρτίου ενώ το έργο έπρεπε να έχει παραδοθεί από τις 24    Φεβρουαρίου! Επιπλέον; Η παράταση που δόθηκε ήταν τρίμηνη και…εξέπνευσε στις 24 Μαΐου.

Είναι έτοιμο το θέατρο στο Χιλιομόδι; Θα κάνουμε αυτοψία. Κι αν δεν είναι; Πότε θα αποφασίσει η επιτροπή νέα παράταση; Δημόσιο!

  «Θετικό πρόσημο» λέει είχε η συνάντηση Νίκα στο Υποδομών για τον Σιδηρόδρομο. Ο Περιφερειάρχης «εκτιμά» λέει η ανακοίνωση της περιφέρειας πως δεν υφίσταται ζήτημα. Η πληροφόρηση του loutrakiblog.gr βέβαια που μιλά για έργο που χάθηκε για την περιφέρεια συνεχίζει να υφίσταται. Ο Δήμος Κορινθίων έχει πάρει το έργο αξιοποίησης της γραμμής κι αυτό πιστοποιεί και η γενικόλογη αναφορά στο δελτίο της περιφέρειας. Όπως επίσης το μαρτυρά και το γεγονός ότι…κανείς εκ των εμπλεκομένων δεν το διέψευσε. Ούπς!

 Τι είσαι εσύ και τι είμαι εγώ στα δημοτικά συμβούλια που με τόση ζέση περίμεναν όλοι τα δια ζώσης αλλά…διάθεση για παρουσία καμία! Οι απουσίες πολλές και μην νομίζετε μόνο στο ΔΣ της Δευτέρας στην Κόρινθο που αναβλήθηκε; Ακυρώθηκε; Έδωσε εντολή ο Δήμαρχος να μην παραστούν οι σύμβουλοί του; Άβυσσος η ψυχή των αυτοδιοικητικών!  Οι αιρετοί είναι λίγο ράθυμοι στο να παραστούν στα όργανα που έχουν υποχρέωση να παρίστανται κι αυτό θα πρέπει οι πολίτες να το λάβουν σοβαρά υπόψιν. Διότι σε τελική ανάγνωση οι πολίτες έχουν την ευθύνη της εκλογής – επιλογής των προσώπων.

 Στο συμβούλιο της προηγούμενης Δευτέρας υπήρχε θέμα ένστασης για την πολεοδόμηση του 6ου συντάγματος. Επίτηδες λέει ο Γιώργος Μουρούτσος δεν έγινε η συνεδρίαση διότι δεν συνέφερε το Δήμαρχο. Να είναι αλήθεια; Μήπως ο Δήμαρχος ήθελε να γίνει πρώτα η εκδήλωση των αρχιτεκτόνων την Κυριακή και μετά να συζητήσει στο Δ.Σ; Από την άλλη πλευρά βέβαια, το ίδιο ισχυρό είναι το σενάριο και απλά οι σύμβουλοι να βαρέθηκαν ή να ξέχασαν πως έχουν συμβούλιο. Συμβαίνουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ και αυτά!

Σε λιγότερο από μήνα ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης πεζοδρομίων από τον Καπαγερίδη έως το νοσοκομείο. Ένα έργο σημαντικό για τους πολίτες που σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με πεζοδρόμια επικίνδυνα και χωρίς καμία υποδομή για άτομα με κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης, ΑΜΕΑ, μαμάδες με καροτσάκια, ηλικιωμένους. Θα μου πεις, μες στο καλοκαίρι τα έργα! Ας μην γκρινιάζουμε όμως!

 Νεύρα έχει ο Πρόεδρος επειδή λέει ασχολούνται και γράφουν οι δημοσιογράφοι, τα siteς αλλά και τα ανώνυμα προφίλ στο διαδίκτυο με όσα ο ίδιος λέει κατά του Δημάρχου. Βρε Πρόεδρε το θέμα είναι ότι τα γράφουν ή ότι τα λες; Εξάλλου δεν κρύβεσαι η αλήθεια είναι! Όπου σταθείς και όπου βρεθείς μιλάς! Μιλάς πολύ! Χωρίς βέβαια να παραιτείσαι!

 Οι Κορίνθιοι για 13 χρόνια ψήφιζαν Πνευματικό!  Θέλουν όμως σε 2,5 να κάνει ο Νανόπουλος όσα δεν έκανε εκείνος. Το λες και παράκρουση!  Κατά τα άλλα ζηλεύουμε την Γλυφάδα!  Λες και εδώ δεν ψηφίζουμε εμείς αυτούς που εκλέγονται, ψηφίζουν οι άλλοι, οι δίπλα, οι γείτονες, οι Λουτρακιώτες πχ

Χάσαμε τον Παναγιώτη Μεταξά που με μεγάλη θέρμη είχε μπει στα δημοτικά. Βούλιαξε η Τριήρης; Χάθηκε η Αμφικτυονία; Εκτός κι αν κάνει την έκπληξη και τελικά καταθέσει τον συνδυασμό και επισήμως πια είναι υποψήφιος δήμαρχος. Ποτέ δεν ξέρεις!

 Υποψήφιο αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Κορινθίων. Είδε και αποείδε με την υποψηφιότητα Ασημακόπουλου και…την εναλλαγή κατ έτος των συμβούλων και είπε να συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο με δυναμική. Λένε στα πηγαδάκια πως «ψήνουν» τον Γιώργο Δέδε ο οποίος είναι σαφές πως δεν θα ασχοληθεί ξανά με την Περιφέρεια .Ο ίδιος πάντως εθεάθη να συνομιλεί με γνωστό δημοσιογράφο παραλιακώς πρόσφατα. Να έπαιρνε συμβουλές;

Ο Δημότης 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog