Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δημ. Απόκης: Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για σύγκρουση με την Ελλάδα (ηχητικό)

- Advertisement -

Δημήτρης Απόκης: Ώρα να θέσει η Ελλάδα “κόκκινες γραμμές” στους Συμμάχους

Στη συζήτηση (06-06-2022) ο δημοσιογράφος και διεθνολόγος σχολιάζει την εκτραχυνόμενη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά και την πεποίθηση που επικρατεί και σε ξένους παράγοντες ότι ο Ταγίπ Ερτνογάν ετοιμάζεται για σύγκρουση με την Ελλάδα.

Τονίζει ότι είναι ώρα η χώρα μας να θέσει συγκεκριμένες απαιτήσεις και κόκκινες γραμμές στους συμμάχους πλέον και όχι μόνο στην Τουρκία, αφενός ζητώντας συγκεκριμένα απτά ανταλλάγματα για τη συνεπή και αξιόπιστη στάση της στη Συμμαχία.

Αφετέρου πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι αν δεν τηρήσουν αξιόπιστη αποτρεπτική στάση οι ίδιοι στην Τουρκία προκειμένου να “μαζευτεί” τότε σε ενδεχόμενη σύγκρουση η Ελλάδα δεν θα αρκεστεί σε ένα “ελεγχόμενο” επεισόδιο αλλά θα πάει σε σύγκρουση πλήρους κλίμακας.

Σημειώνει ότι στο πλαίσιο μίας ανανεωμένης και επικαιροποιημένης στρατηγικής πρέπει να ενταχθεί η ομογένεια η οποία θα πρέπει να διαπραγματευτεί την εκλογική της δύναμη με τα δύο αμερικανικά κόμματα αποσπώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα ελληνικά συμφέροντα.

https://youtu.be/PbUVWPO-Wz0

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Aμα ετοιμαζόταν για σύγκρουση ρε “τσακμάκια” οι αμερικανοί θα το ξέρανε πριν καν το σκεφτεί. Οπότε το Saratonga και το Charles se Gaulle θα ήταν ήδη στη Σούδα και τη Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog