Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πολεοδόμηση στρατοπέδου: Πολιτική νίκη της αντιπολίτευσης ή του Νανόπουλου;

- Advertisement -

Δεν είμαστε σίγουροι για ποιον αποτελεί πολιτική νίκη τελικά η προχθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων με 12 ψήφους υπέρ και 10 κατά, αναφορικά με την πολεοδόμηση του στρατοπέδου και αν τελικά οι νέες προτάσεις είναι καλύτερες..

Δύο από τις προτάσεις του κ. Σταυρέλη υιοθέτησε ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Νανόπουλος, επί της ενστάσεώς του,αναφορικά με την πολεοδόμηση του Στρατοπέδου.

Σύμφωνα με το μελετητή η τρίτη πρόταση του κ. Σταυρέλη, δεν ήταν εφικτό να γίνει αποδεκτή. Ο κ. Σταυρέλης απάντησε πως αν δεν γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της ένστασής του στο σύνολό τους θα καταψηφίσει την πρόταση της δημοτικής αρχής και θα υιοθετήσει την πρόταση Γκεζερλή.

Αυτή η εξέλιξη θα ακύρωνε κάθε ενέργεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα χωρίς κανείς παράλληλα να βεβαιώνει πως η νέα πρόταση θα γινόταν αποδεκτή απο το Τ.ΕΘ.Α που είναι και ο ιδιοκτήτης του στρατοπέδου.

Ο Βασίλης Νανόπουλος πρότεινε, εφ΄όσον η τρίτη πρόταση απορρίφθηκε από το μελετητή, να καταψηφιστεί το θέμα από τη δημοτική αρχή και να υπερψηφιστεί από την αντιπολίτευση, ούτως ή άλλως είναι περισσότεροι, όπερ και εγένετο.

Ας δούμε τι ακριβώς ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο

1.-διόροφα κτίρια με ύψος 7,5 μέτρα (αρχικά προβλέπονταν 4όροφα με ύψος 12,5 μέτρα)

Αυτό που δεν εξηγήθηκε είναι ότι τα διόροφα κτίρια θα καταλαμβάνουν περισσότερο εμβαδό άρα χάνεται κοινόχρηστος χώρος και πράσινο.

2.-  Παραμένει το ιστορικό γήπεδο

 όμως τα στρέμματά του αφαιρούνται από άλλο σημείο του στρατοπέδου.

3.- Υπερτοπικό πάρκο, στη νότια πλευρά του στρατοπέδου

 

Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για πολιτική ανατροπή ή πολιτικό λάθος, ή πολιτική συμφωνία, αφού ο έμπειρος αυτοδιοικητικός Νίκος Σταυρέλης δήλωσε επισταμένως πως θα υιοθετήσει την πρόταση Γκεζερλή αν δεν υιοθετηθούν οι προτάσεις του στο συνολό τους.

Ας μην ξεχνούμε βεβαίως την προσφυγή του Συλλόγου των Αρχιτεκτόνων στο Σ.τ.Ε.

Δεν ξέρουμε αν αυτή η εξέλιξη αποτελεί πολιτική νίκη της αντιπολίτευσης ή πολιτική νίκη του Βασίλη Νανόπουλου, ο οποίος υιοθέτησε έξυπνα τις προτάσεις για να προχωρήσει το έργο, βάζοντας φρένο στις έντοντες αντιδράσεις. Άλλωστε στο τέλος, το έργο θα έχει την υπογραφή του.

Ολα αυτά θα φανούν στο εγγύς μέλλον..

Επιπροσθέτως αξίζει να αναφερθεί πως στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αισθητή ήταν η απουσία δύο αντιδημάρχων και δη των κ.κ. Παπαϊωάννου και Πλατή αλλά και του Προέδρου του ΚΕΠΑΠ του δήμου Κορινθίων κ. Θέμη Κουτσογκίλα, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr δεν ενημέρωσαν τον Πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου για τους λόγους της απουσίας τους.

Χωρίς διάθεση νουθεσίας από πλευράς μας, απλώς εκφράζοντας  άποψη,  οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζονται από τους πολίτες και εκλέγονται για να τους εκπροσωπούν και να τους υπηρετούν, ειδικά όταν πρόκειται για μείζονος σημασίας θέματα.

Αυτό ισχύει για αμφότερους τους δημοτικούς συμβούλους, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, οι οποίοι θα απολογηθούν και θα κριθούν στο τέλος της τετραετίας

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog