Και μπορεί ο Πελοπίδας Καλλίρης να υπέγραψε την απορρόφηση της παράταξης του από την παράταξη του Δημάρχου Koρινθίων κ. Βασίλη Ναόπουλου και η Δύναμη Εξέλιξης να χάθηκε, επί της ουσίας όμως τα στελέχη της πράττουν κατά το πολιτικό δοκούν.
Προχθες το απόγευμα απουσίαζαν όλοι από την κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος είχε ανάγκη την παρουσία της παράταξης του συνολικά ώστε να αντιμετωπιστεί η συσπείρωση της μειοψηφίας στην ένσταση Σταυρέλη επί της πολεοδόμησης.
Όλα τα στελέχη του Πελοπιδα Καλλίρη απουσίαζαν.
Όλα τους με θέσεις.
Ο Βαγγέλης Παπαϊωάννου αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και φωτισμού, ο Σπύρος Πλατής αντιδήμαρχος οικονομικών, ο Γιώργος Πιέτρης πρόεδρος στο λιμενικό ταμείο. Ο Πελοπίδας Καλλίρης δεν έχει θέση στο δήμο αφού επέλεξε μια δοτή κυβερνητική, κρατά όμως την καρέκλα μη παραιτούμενος στερώντας ακόμα μια σημαντική ψήφο από το Βασίλη Νανόπουλο.
Η χθεσινή απουσία επικύρωσε την τακτική των συμβούλων. Άλλωστε έχουν επιλέξει και στο παρελθόν να απουσιάσουν από ανάλογη σημαντική συνεδρίαση, αυτή που αφορούσε την μελέτη για τον ΞΕΝΙΑ Αρχαίας Κορίνθου.
 Είναι σαφές πως οι σύμβουλοι κάνουν επίδειξη δύναμης στον Δήμαρχο. Στέλνουν μήνυμα πως χωρίς την παρουσία τους δεν έχει πλειοψηφία.
Την ίδια ώρα συνεχίζουν να απολαμβάνουν θέση και προνόμιο.
Είναι εγκλωβισμένος ο Βασίλης Νανόπουλος; Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν. Άλλωστε είναι γνωστές οι συζητήσεις του Δημάρχου με συμβούλους που δεν ανήκουν στην παράταξη αλλά θα ήθελαν ένα χαρτοφυλάκιο.
Από την άλλη πλευρά στα πηγαδάκια έντονα κυκλοφορεί πως ο Βαγγέλης Παπαϊωάννου ράβει κοστούμι για δήμαρχος.
Ο ίδιος το θέλει, το ήθελε από την πρώτη υποψηφιότητα του κιόλας παρ΄ ότι άπειρος στα αυτοδιοικητικά.
Το βέβαιο είναι πως οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.
Διότι αυτή ως παράταξη Δημάρχου δεν νοείται. Κι αυτή η στήριξη δεν είναι στήριξη.
Θα στείλει ο Βασίλης Νανόπουλος ηχηρό μήνυμα;
Θα αντιδράσει άμεσα ή εν καιρώ;
Ποια στάση θα κρατήσει ο Πελοπίδας; Ο λόγος του μετράει ακόμα;

Εν αναμονή