Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τα εν δήμω… Κορινθίων (παραπολιτική στήλη)

- Advertisement -

Αλλάζει το επικοινωνιακό του προφίλ ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπίτζιος. Δημιούργησε ΣΕΛΙΔΑ στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ οι παρεμβάσεις-απαντήσεις του στους επικριτές είναι εμφανώς αλλαγμένες. Διαχειρίζεται ο ίδιος την σελίδα ή έχει δώσει την ευθύνη αυτή σε κάποιον με ανάλογες γνώσεις;

 Την πρόθεσή της να ψηφίσει την πρόταση του Γιάννη Γκεζερλή για την πολεοδόμηση του στρατοπέδου στην περίπτωση που η δημοτική αρχή δεν υπερψήφιζε στα 3 σημεία την ένσταση , θα πρέπει να εξηγήσει η παράταξη του Νίκου Σταυρέλη. Υπερψήφιση της πρότασης Γκεζερλή θα σήμαινε συνολική ακύρωση της συμφωνίας Νανόπουλου με το ΤΕΘΑ και όλων των αποφάσεων. Κινήθηκε εκ του ασφαλούς βέβαια ο Νίκος Σταυρέλης αφού προφανώς γνώριζε πως η παράταξη Πνευματικού δεν θα έλεγε ναι στην πρόταση Γκεζερλή και το σώμα θα οδηγείτο σε απόρριψη της ένστασης με τους 10 που παρίσταντο από πλευράς δημάρχου.

Έξω – φρενών ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς με το Γιάννη Γκεζερλή. Όταν ο τελευταίος επιτέθηκε φραστικά στον μελετητή κ.Φωτόπουλο στην διάρκεια του Δ.Σ για την ένσταση επί της πολεοδόμησης, επίθεση στην επαγγελματική ιδιότητα και επιστημονική κατάρτιση του κ.Φωτόπουλου, ο Αντιδήμαρχος εν εξάλλω είπε στον κ.Γκεζερλή: «Ποιος μιλάει; Ο Αρχιτέκτονας που έφτιαξε το τελεφερίκ και πηγαίνουμε από την Κόρινθο στην Αρχαία Κόρινθο;» όσο να πεις ένα δίκιο το έχει!

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» γράφει σε Post ο Γιώργος Μουρούτσος για τις τροποποιήσεις στην Πολεοδόμηση του στρατοπέδου. Αυτό σημαίνει πως η παράταξη θα προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες; Και προς ποια κατεύθυνση; Και πότε; Διότι μετά την προχθεσινή συνεδρίαση η πολεοδόμηση μπαίνει στην τελική ευθεία της έκδοσης ΦΕΚ. Δήλωση ουσίας ή εντυπωσιασμού;

Υποψηφιότητα Γιώργου Οικονόμου ψιθυρίζεται στην πόλη. Ο σημερινός πρόεδρος της ενεργειακής κοινότητας θα μεταπηδήσει στα δημοτικά; Υπό ποιες προϋποθέσεις; Με ποια στήριξη; Από την θεωρία στην πράξη βέβαια ο δρόμος είμαι μακρύς και οι φήμες μπορεί απλά να είναι φήμες. Θα δούμε

Αγωνιωδώς αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιο Δήμαρχο για την Κόρινθο. Εάν η επιλογή του κόμματος ήταν ο κ.Δημήτρης Πρωτοπαππάς δεν θα έπρεπε να ανακοινωθεί εγκαίρως; Αυτή η αναβλητικότητα δεν προσδίδει κύρος στο κόμμα και βεβαίως δείχνει και έλλειψη επιλογών. Ο δε κ.Πρωτοππαπάς θα αποδεχτεί να είναι η «λύση ανάγκης»;

Έχασε το αβαντάζ της δημιουργίας κλίματος η ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ με την χθεσινή απάντηση Γεώργαρη στο loutrakiblog.gr. Ο πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ Κορίνθου σαφώς ΔΕΝ ΔΙΕΨΕΥΣΕ την είδηση που έλεγε πως ο επικεφαλής Νίκος Σταυρέλης ‘ή άτομα του περιβάλλοντός του, του πρότειναν να είναι υποψήφιος , λέει όμως πως δεν θα είναι υποψήφιος ΓΕΝΙΚΑ στις δημοτικές εκλογές του 2023. Ούτε και με τον Νανόπουλο. Βιάστηκες Πρόεδρε και η κομματική γραμμή μπορεί να είναι άλλη!

 Ενοχλημένος φέρεται από το δημοσίευμα του loutrakiblog.gr ο Αντιδήμαρχος Παπαιωάννου. Χθες πόσταρε μάλιστα και το ρητό «Άστους να σε πολεμάνε, φρόντισε μόνο να λένε σωστά το όνομα σου» Το ορθόν δεν θα ήταν να δηλώσει ξεκάθαρα πως ΔΕΝ ΡΑΒΕΙ κοστούμι δημάρχου, πως στηρίζει το νυν δήμαρχο και πως όλα όσα γράφονται είναι αναληθή; Ορθότερον ακόμα βέβαια θα ήταν να εξηγήσει, στους πολίτες που τον ψήφισαν για να τους εκπροσωπεί με θέση, άποψη και ψήφο, γιατί απουσίαζε από την κρίσιμη συνεδρίαση της Δευτέρας.

 Αυτόνομο θεωρεί πως είναι το ΚΕΠΑΠΠ ο Πρόεδρος του. Δεν δέχεται αναφέρει στις συζητήσεις του παρεμβάσεις από κανέναν. Πρόεδρε, μέριμνα σου θα έπρεπε να ήταν ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα για το δήμο Κορινθίων. Μετά από 2 χρόνια πανδημίας αυτό οφείλεις! Τα προσωπικά σου με τον δήμαρχο δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Αν πάλι για εσένα υπερτερούν, διαχώρισε τη θέση σου. Η μένεις και στηρίζεις τη δημοτική αρχή που σε εμπιστεύθηκε, ή φεύγεις και λες τους λόγους της διαφωνίας σου!

Κίνηση κάνουν στελέχη μαθαίνω για να επαναλάβουν τον διχασμό της ΝΔ το 2019. Μπροστάρης είναι συγκεκριμένο στέλεχος και με θέση. Τελικά, άλλοι κινδύνευαν να πατήσουν στα χνάρια του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ, άλλοι θα το κάνουν. Το κεντρικό κόμμα τι θα κάνει; Θα επιτρέψει για δεύτερη φορά τέτοια κίνηση διακινδυνεύοντας, κατοπιν εκλογής, να δηλώνει «δικός μου δήμαρχος ο εκλεγμένος;»

Και μέσα σε όλα αυτά, όπως έγραψε το loutrakiblog.gr  συνάντηση με φίλους και επιχειρηματίες είχε πριν λίγες μέρες ο Παναγιώτης Πιτσάκης, οι οποίοι του πρότειναν να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Για το δήμο της Κορίνθου;  Φαίνεται πως τα προεκλογικά μαγειρέματα έχουν αρχίσει για τα καλά και το κλίμα αναμένεται ακόμα θερμότερο μετά το καλοκαίρι..

Ο Δημότης  

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog