Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Λουτρακίου, από το τραγικό περιστατικό που έφερε στο φως το loutraki365.gr, με την απρόσμενη απώλεια ενός 5χρονου κοριτσιού.

Ταυτόχρονα, βουβός είναι ο πόνος της οικογένειας, ενώ ακόμη ερευνώνται τα αίτια του θανάτου της. Ο γιατρός που περιέθαλψε το παιδί, Πάνος Κοντόπουλος, δηλώνει ότι έπασχε από σπάνιο σύνδρομο. Λίγο νωρίτερα, όταν έγινε γνωστό ότι το κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή, οι πληροφορίες ήθελαν την 5χρονη να πάσχει από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα

Η ιστορία της κατάληξης του 5χρονου κοριτσιού από το Λουτράκι, που εξέπνευσε αργά χθες τη νύχτα στο νοσοκομείο Κορίνθου είναι αν μη τι άλλο τραγική. Όπως λέει στο protothema.gr και το δημοσιογράφοΚώστα Στάμου, ο γιατρός που περιέθαλψε το παιδί στο κέντρο Υγείας Λουτρακίου, Πάνος Κοντόπουλος, η 5χρονη είχε νοσηλευθεί πρόσφατα με βαριά, αναπνευστικά προβλήματα, ενώ είχε και σοβαρό πρόβλημα στο δέρμα.

«Το παιδί πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο και αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα. Έχει και τραχιοστομία. Όπως κατάλαβα, είχε ξαναπάει στο νοσοκομείο της Κορίνθου. Εκεί οι συνάδελφοι είχαν συστήσει στους γονείς της να διακομισθεί στο Παίδων», εξηγεί ο κ. Πάνος Κοντόπουλος.

Ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου περιγράφει και τα δραματικά λεπτά που έζησε στην προσπάθειά του να σώσει το άτυχο κορίτσι.

«Κατά τις 11, χθες το βράδυ, μας παίρνουν τηλέφωνο ότι το παιδί είχε χαμηλό κορεσμό οξυγόνου. Σε τέσσερα λεπτά το ασθενοφόρο ήταν εκεί. Έφεραν το παιδί, το είδα μέσα στο ασθενοφόρο. Είχε πρόβλημα στην αναπνοή του. Μέχρι να φτάσουμε στην Κόρινθο, από 73 οξυγόνο πήγε κοντά στο 90. Όταν το παρέλαβαν από το νοσοκομείο είχε κορεσμό 93%. Αντιμετώπιζε όμως σοβαρά προβλήματα το παιδί, φαινόταν», προσθέτει ο κ. Κοντόπουλος.

Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να δοθεί μια απάντηση για τα αίτια του θανάτου του 5χρονου κοριτσιού.

Τραγική φιγούρα, η μητέρα του 5χρονου κοριτσιού, η οποία βρισκόταν συνεχώς δίπλα στο παιδί της, ενώ το συνόδευσε και με το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, στο Νοσοκομείο της Κορίνθου.