Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η Κορινθία χάνει το Διοικητήριο – Αιχμές Νίκα στους Κορίνθιους υπουργούς  

- Advertisement -

Σε μείζον ζήτημα έχει εξελιχθεί για την Κορινθία η κατασκευή του νέου Διοικητηρίου ως προς τον χώρο στον οποίον θα κατασκευαστεί.

Και ενώ οι άλλοι τέσσερις νομοί προχωρούν τις διαδικασίες, η Κορινθία παραμένει στάσιμη σε μια διαμάχη μεταξύ 6ου Συντάγματος Πεζικού και Ποσειδωνίας. 

Η διαμάχη αυτή σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη δεν θα έχει καμία άλλη εξέλιξη πέραν αυτής που θέλει την Κορινθία να μένει χωρίς διοικητήριο για τα επόμενα 20 χρόνια!

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην διάρκεια της επίσκεψής του στην Κορινθία την περασμένη εβδομάδα υπήρξε σαφής αλλά και αιχμηρός.

 Υπενθύμισε για πολλοστή φορά πως ο χώρος στο στρατόπεδο της Ποσειδωνίας έχει παραχωρηθεί με τον μοναδικό όρο κατασκευής Διοικητηρίου – οποιαδήποτε άλλη χρήση αναιρεί την παραχώρηση του- και πως ο ίδιος δεν έχει απολύτως καμία διάθεση να προσυπογράψει μια τέτοια απώλεια ενός τόσο σημαντικού περιουσιακού στοιχείου.

Πέραν αυτού όμως σημείωσε πως ο ίδιος δεν έχει απολύτως καμία διάθεση διαμάχης με κανέναν και πως εν τέλει η Κορινθία μπορεί να φτιάξει το διοικητήριο της όπου θέλει!

Στο σημείο αυτό ο Περιφερειάρχης υπήρξε αιχμηρός ως προς τους φορείς της πόλης, κυρίως όμως – και αυτή η αναφορά εξέπληξε- προς τους Κορίνθιους υπουργούς και Βουλευτές.

«Το Διοικητήριο της Kορινθίας είναι και υπόθεση των Kορινθίων. Εδώ έχει δωριστεί ένας χώρος πολύτιμος και πανάκριβος. Αν δεν το κάνουμε εκεί, θα επιστραφεί ο χώρος αυτός. Θα χάσετε οι Kορίνθιοι ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο. Εμένα δεν με πειράζει να γίνει οπουδήποτε.

Δεν μπαίνω στην διαμάχη εδώ ή εκεί όμως ως Περιφερειάρχης  δεν προσυπογράφω την απώλεια ενός τέτοιου στοιχείου. Αν συμβαίνουν όσα ακούω, απλά δεν θα γίνει διοικητήριο!

Με τον δήμαρχο συζήτησα 2 χρόνια και δεν συζητώ πιά. Δεν θα έρθω σε σύγκρουση με κανένα. Η πόλη έχει και υπουργούς και βουλευτές και επιμελητήρια. Ας αποφασίσουν. Ας προσυπογράψουν άλλοι να επιστραφεί στο υπουργείο!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας.

 Η δήλωση δεν περνά απαρατήρητη.

Ο Περιφερειάρχης καλεί τους αναφερθέντες να πάρουν θέση. Τους τοποθετεί στο κάδρο ενώ, όλο αυτό το διάστημα, έχουν επιλέξει να βρίσκονται εκτός αυτού. Μάλιστα ο σημερινός Υφυπουργός Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς ήταν ο Νομάρχης που διεκδίκησε το χώρο προκειμένου εκεί να κατασκευασθεί το νέο διοικητήριο.

Tην ουσία των δηλώσεων Νίκα, ερμηνεύει κανείς πως η Κορινθία δεν θα αποκτήσει διοικητήριο στο άμεσο μέλλον αφού οι μεν Κορίνθιοι διαφωνούν με την Ποσειδωνία, ο δε Περιφερειάρχης, παρόλο που λέει πως δεν θα μπει σε διαμάχη και δεν έχει πρόβλημα για το που θα γίνει το νέο κτίριο, δεν προσυπογράφει την επιστροφή του χώρου της Ποσειδωνίας στο Υπουργείο. Συνεπώς, εμμένει στην θέση του περι Ποσειδωνίας.

Χαμένοι στην όλη υπόθεση ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΝ είναι οι πολίτες οι οποίοι καθημερινά συναλλάσσονται σε κτίρια που δεν πληρούν καμία προϋπόθεση εξυπηρέτησης. Οι εργαζόμενοι που υποχρεούνται να εργάζονται σε ακατάλληλα κτίρια. Τα ταμεία της πόλης και της Π.Ε αφού μηνιαίως πληρώνονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την καταβολή ενοικίων.

«Είναι υποχρέωση μας να συνεννοηθούμε όσοι έχουμε εκλεγεί από τους πολίτες» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δήλωση θεωρητική όπως αποδεικνύεται αφού ουδείς ακούει τον άλλον, μένοντας αμετακίνητος στην αρχική του θέση.

 

X@r@

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ένα ακατάλληλο κτίριο από κάθε άποψη να στεγάζει δημόσιες υπηρεσίες, αντιπαραγωγικό, σπάταλο και ταλαιπωρία για τον πολίτη (αλήθεια έχει πάρει πιστοποίηση καταλληλότητας το κτίριο για χρήση δημόσιας υπηρεσίας;). Κάποιοι έχουν συμφέρον από αυτή την κατάσταση και πολεμούν κάθε λύση;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog