Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή εκδήλωση στο Κιάτο με ομιλητή τον Αλέξη Χαρίτση

- Advertisement -

Η ακρίβεια  στη ζωή μας και οι ανακρίβειες της κυβέρνησης. Ανοιχτή εκδήλωση στο Κιάτο με ομιλητή τον Αλέξη Χαρίτση

Η ακρίβεια έχει μετατραπεί σε στοιχείο της καθημερινότητας μας.

Την ακρίβεια την ζούμε. ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ.

Την ζούμε κάθε μέρα, κάθε φορά που ανοίγουμε το πορτοφόλι μας μετρώντας τι έχει απομείνει για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες μας.

Η ακρίβεια μετριέται, όπως και η αγωνία και η αγανάκτηση των πολιτών.

Ας μιλήσουμε με αριθμούς. Για τον μήνα Μάιο ο πληθωρισμός εκτοξεύτηκε στο 11,3%. Και πως μεταφράζεται αυτό; Τα είδη πρώτης ανάγκης τείνουν να γίνουν είδη πολυτελείας: 14,1% αύξηση σε αυγά, γάλα και τυρί, 13,4% στο ψωμί και τα δημητριακά, 23,2% στα έλαια, 13,8% στα κρέατα και 13% στα λαχανικά. Σε ετήσια βάση, το φυσικό αέριο έχει αυξηθεί κατά 172,7%, ο ηλεκτρισμός κατά 80%, το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 65,1% και τα καύσιμα-λιπαντικά κατά 36,6%. Έτσι, καταγράφηκε πολύ μεγάλη άνοδος και στις μεταφορές με πλοίο όπου οι τιμές αυξήθηκαν κατά 17,7% και οι μεταφορές με αεροπλάνο με 22,8%.

Και ενώ εδώ και μήνες αυτή είναι η καθημερινότητα των Ελλήνων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με ανακρίβειες και ψέματα, με δηλώσεις που προσβάλλουν και υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών, να κουκουλώσει την αλήθεια, να κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες που δεν θα ξεγελούσαν ούτε νήπια και να παρουσιάσει την αβάσταχτη πραγματικότητα που βιώνουν κάθε μέρα εκατομμύρια Έλληνες σαν το σκηνικό μιας καταπληκτικής ποιότητας ζωής.

Για την ακρίβεια στη ζωή μας και τις ανακρίβειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση της, θα μιλήσουν ο Αλέξης Χαρίτσης,  τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ , βουλευτής Μεσσηνίας, πρ. Υπουργός Εσωτερικών και ο Μάριος Μαρινάκος, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω , MSc Law  Economics σε ανοικτή εκδήλωση την Τρίτη 21 Ιουνίου,  στις 8:30 μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Κιάτο.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός.

Την συζήτηση θα συντονίσει η συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών Σικυωνίων, Μαρία Γεωργιάδου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΟΜ Σικυωνίων σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σικυωνίων – Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας

 

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μικρές αγγελίες: Ζητειται επειγόντως αντιπολιτευση για τον τόπο μας, μιας και επί 3 τοσα χρονια αγνοειται επιδεικτικα και είναι άφαντη εντελως! Αξιοτιμε κύριε Χαριτση, δεν νοείται με τίποτα (και έπειτα μάλιστα από τις τόσες πολλες και σωρευμενες δυσχέρειες, αντιξοότητες, κακουχίες, πικρες, φτωχιες, δεινα και δυστυχιες που αντιμετωπίζει και βιώνει κάθε τοσο η χώρα μας και ο λαος), η κυβέρνηση Μητσοτάκη να προηγηται με 8 – 9, ακομη έως και 10 μονάδες διαφορά από εσάς!! Αν είναι δηλαδή, δυνατόν! Όσο γι’ αυτό έχω την αίσθηση, κύριε Χαριτση, πως δεν ευθύνεται και τοσο ο στραβος ο γιαλός, όσο το ο,τι μάλλον στραβά αρμενιζετε εκεί στο κόμμα της μείζονος αντιπολιτευσεως, σχεδον όλοι εσείς οι ίδιοι, δυστυχώς…

  2. Και ως συνέχεια του άνωθεν σχολιασμού μου, να φέρω ένα χαρακτηριστικο και συγκριτικό παράδειγμα: Στην συμπλήρωση διακυβενησεως τριετίας από τον Τσίπρα, (εκεί, δηλαδή, γυρω στο καλοκαιρακι του 2018), επροηγείτο η τότε αξιωματικη αντιπολίτευση και ο Μητσοτάκης (στις δημοσκοπήσεις) με κάπου 8 ποσοστιαίες μονάδες, του Τσίπρα, διαφορά… Σήμερα, κατα το έτος 2022, και στην συμπλήρωση 3 ετων διακυβερνήσεως της χώρας από την ΝΔ, αντί όπως θα ήταν εύλογο, αναμενομενο, επομενο και φυσιολογικό, να προηγείται, με βάση και τις τωρινες δημοσκοπήσεις, η νυν αξιωματική αντιπολίτευση, προηγείται και πάλι και μάλιστα με αρκετα μεγάλη διαφορα, η ΝΔ και ο Μητσοτακης!! Ε, και δεν πιστεύω πως σε καμία των περιπτωσεων η ολη κατάσταση που επικρατεί σημερα στην χώρα μας, είναι καλύτερη αντικειμενικά, απο αυτήν η οποία επικρατούσε κατά το παρελθόν καλοκαιρι του ετους 2018 και βεβαις να δικαιολογεί και κάτι τέτοιο – το εντελως αντίθετο, εαν συνέβαινε, θα ήταν απολύτως πολύ πιο φυσιολογικο, ίσως…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog