Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εντυπωσιακά πλάνα από τα μεγάλα έργα που εκτελούνται στο Ισθμό Κορίνθου

- Advertisement -

Μια κυρία που βρέθηκε δίπλα μου σήμερα και φωτογράφιζε ασταμάτητα κι’ αυτή, μου είπε αυτό που έχω σκεφτεί κι’ εγώ πολλές φορές:

Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ιστορικές στιγμές και δεν θα το ξαναδούμε! Στην αρχή του βίντεο, στο 0:00:05 θα δείτε δυο μαύρα πουλιά που περνούν μπροστά απ’ το φακό. Είναι μεγαλύτερα από κοτσύφια και μικρότερα από κοράκια. Έχουν τις φωλιές τους στις τρύπες που υπάρχουν στα πρανή της διώρυγας και δυστυχώς χάνουν τις φωλιές τους!

 

 

Το προσωπικό της Διώρυγας αυτή τη δουλειά την έλεγαν “Κρεμαστά”. Βλέποντας τις σημερινές εργασίες, θυμήθηκα εκείνους τους εργαζόμενους, που από την αρχή της κατασκευής του καναλιού, μέχρι το 2003 περίπου, κρεμόντουσαν με σκοινιά και έριχναν τα επικίνδυνα να πέσουν χώματα. Για πολλά χρόνια, η αγάπη τους για το κανάλι, η εργατικότητά τους και η εμπειρία τους, συντήρησε την Διώρυγα χωρίς ουσιαστικά προβλήματα.

 

video Μιχάλης Παπαμανωλάκης

πηγη protinewskorinthias.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλο ειναι να εξιχρονισθει επιτελους και η βυθιζομενη γεφυρα . ειναι απαραδεκτο αυτο το φαντασμα εδω και 40 χρονια . καποιος πρεπει να ενδιαφερθει .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog