Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αξιοποιείται η Πηγή στα Λουτρά Ωραίας Ελένης

- Advertisement -

Διακαής πόθος της Κορίνθου είναι η αξιοποίηση της πηγής στα Λουτράκι Ωραίας Ελένης, ένα σημείο που εφόσον αξιοποιηθεί μπορεί να προσελκύσει πολλαπλάσιο αριθμό επισκεπτών από αυτόν που υποδέχεται σήμερα.

Οι διαδικασίες δεν είναι εύκολες. Ο Δήμος έχει προσπαθήσει να περιέλθει η πηγή στην δικαιοδοσία του, υπάρχουν ομοφωνες αποφάσεις αλλά και πολλές συναντήσεις στην κατεύθυνση αυτή,  το αποτέλεσμα όμως ακόμα και σήμερα δεν είναι το επιθυμητό.  Θα μπορούσε μάλιστα κάλλιστα κάποιος να μιλήσει για “εμπλοκή “ αφού πρόθεση του Υπουργείου είναι να μην εκχωρήσει δικαιώματα στους δήμους απευθείας αλλά μέσα από την δημιουργία ενός ταμείου που θα διαχειρίζεται τις πηγές σε όλη τη χώρα να βάλει τους δήμους σε διαδικασία νέας διεκδίκησης,  αυτή τη φορά με διαφορετικό συνομιλητή.

Σε αυτήν την πρόθεση έχουν υπάρξει αντιδράσεις. 

Το Δημοτικό συμβούλιο της Κορίνθου τώρα, στην συνεδρίαση του την προσεχή Τετάρτη 22 Ιουνίου  συζητά το θέμα της αξιοποίησης της πηγής.

Υπάρχουν νεότερα; Καταγράφονται εξελίξεις;

Ο Δήμος Κορινθίων πάντως έχει εντεταλμένο σύμβουλο για τα θέματα ιαματικών πηγών,  τον Δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Ζώγκο.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εδώ δεν υπάρχουν πεζοδρόμια στην περιοχή και τα ιχ παρκάρουν ανεξελεχτα όπου θέλουν η τουριστική αναβάθμιση μας μάρανε μέσω της πηγής!!! Πρώτα δημιουργούνται υποδομές και έπονται τα υπόλοιπα! Αφήστε τη φιγούρα και κοιτάξτε την ουσία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog