Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Χρ.Δήμας: Κόμβος Καινοτομίας η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια

- Advertisement -

Παρέμβαση του Κορίνθιου Υφυπουργού στο συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ στην Καλαμάτα

Σε μια σημαντική παρέμβαση προχώρησε ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας στην διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου για το νέο ΕΣΠΑ το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα το διήμερο 17-19 Ιουνίου.

«Όταν μιλάμε για το ΕΣΠΑ, η μαγική λέξη είναι η απορρόφηση. Όμως, όταν σχεδιάζεις δημόσιες πολιτικές που θα βοηθήσουν την χώρα να κάνει τα απαραίτητα άλματα, και αυτό είναι το νέο ΕΣΠΑ, χρειάζεται πλάνο. Αυτό παρουσιάζουμε σήμερα.»

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε όλη την Ευρώπη που διαθέτει εγκεκριμένα προγράμματα, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή τις αμέσως επόμενες μέρες.

Αναμένεται επίσης, να είμαστε η 1η χώρα σε όλη την Ευρώπη που θα έχουμε εκταμίευση χρήματων από τη νέα προγραμματική περίοδο μέσα στο 2022.

Ο στόχος μας είναι αξιοποιώντας την δυναμική του νέου προγράμματος #ΕΣΠΑ να τρέχουμε πιο γρήγορα από τους ανταγωνιστές μας. Θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια να εξελιχθεί σε έναν κόμβο καινοτομίας για την ευρύτερη περιοχή. Να νιώθουν βεβαιότητα οι Έλληνες επιστήμονες και οι ταλαντούχοι επιχειρηματίες ότι έχουν τη δυνατότητα να είναι ανταγωνιστικοί σε παγκόσμια κλίμακα από την Ελλάδα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog