Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τα εν δήμω … Koρινθίων (23-06-2022 παραπολιτική στήλη)

- Advertisement -

Σούσουρο για την ανάμειξη του Κώστα Παρτσινέβελου στην οργάνωση και διεξαγωγή του αγώνα στα ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ. Στα πηγαδάκια λέγεται πως ο αντιδήμαρχος του Πνευματικού έχει ήδη συμφωνήσει να είναι υποψήφιος με τον Βασίλη Νανόπουλο τον Οκτώβριο του 2023. Από την άλλη πλευρά ο πρώην Δήμαρχος, εμφανώς ενοχλημένος, επιτίθεται στην ενέργεια λέγοντας πως θα πρέπει να αναλαμβάνει κάποιος με εμπειρία και προοικονομεί την αποτυχία της αναφέροντας πως αν και έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 300 αθλητές θα έρθουν 50. Επενδύει στην αποτυχία ο Αλέκος Πνευματικός;

Ούτε λέξη δεν άφησε αναπάντητη ο Γιώργος Πούρος αναπληρώνοντας τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Βέβαια, στην θέση του δημάρχου δεν κάθισε στο προεδρείο παρ ότι ο σύμβουλος Χρήστος Κορδώσης επικαλέστηκε τον κανονισμό και του ζήτησε να λάβει την συγκεκριμένη θέση. Ο Αναπληρωτής αρνήθηκε ευγενικά ωστόσο ο σύμβουλος επανήλθε λίγη ώρα αργότερα λέγοντας «να μην έρχεται ο δήμαρχος καθόλου, ασκείται εσείς καλύτερα τα καθήκοντά του». Το πολιτικό παιχνίδι σε έξαρση!

Απουσίες και χθες στο δημοτικό συμβούλιο αρκετές. Ολόκληρη η παράταξη Πνευματικού δεν έδωσε το παρών, ο Πελοπίδας Καλλίρης – ως συνήθως- δεν έκανε την τιμή στο σώμα και στην πόλη παρ ότι κρατά ακόμα την θέση του, οι Καρασάββας και Μπίτζιος (ο οποίος βέβαια έλειπε δικαιολογημένα λόγω οικογενειακών θεμάτων υγείας), ο πρόεδρος του κέντρου κοινωνικής Πολιτικής Βασίλης Ταγαράς, ο Σωτήρης Παπαδημητρίου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Τίμος Πιέτρης. Ε δεν τις λες και λίγες!

Η δε παράταξη Σταυρέλη εμφανίζεται πάντοτε σύσσωμη. Ασχέτως των όσων ακούγονται περι διαφωνιών στο εσωτερικών της για τους ρόλους, τους νέους υποψηφίους και τις επικείμενες θέσεις, η εικόνα που εμφανίζεται προς τα έξω είναι συμπαγής κι αυτό είναι επιτυχία του Νίκου Σταυρέλη.

Γαλαντόμος ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ. «Έχω δυο συνδυασμούς σου δίνω των έναν για να κατέβεις στις εκλογές» είπε στον πρώην Δήμαρχο και πρώην σύντροφο του Αλέκο Πνευματικό ο Νίκος Σταυρέλης. Η αναφορά έγινε στην αντιπαράθεση των δυο για το εργοστάσιο απορριμμάτων και τις ευθύνες για την παύση εργασιών στην υλοποίηση του. Πάντως ο Αλέκος τον ευχαρίστησε!

Είναι οι υποδομές ΑΜΕΑ που τοποθετούνται στις παραλίες με γαλάζια σημαία ακατάλληλες; Το ζήτημα έθεσε ο Μιχάλης Δόντης, συμφώνησε ο Ανδρέας Ζώγκος αλλά και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Πούρος και Ζαχαριάς. Η απουσία του αρμόδιου αντιδήμαρχου Πιέτρη δεν βοήθησε την συζήτηση. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί πως οι υποδομές αυτές τοποθετήθηκαν και πέρυσι στα Καλάμια και κανένα παράπονο από τα σωματεία ΑΜΕΑ δεν καταγράφηκε.

 Ανοιχτή επιστολή του Παναγιώτη Μεταξά για ανοιχτό διάλογο περι των δημοτικών πραγμάτων και την πτώση Νανόπουλου στους υποψηφίους και τα προοδευτικά κόμματα. Βέβαια το ύφος της επιστολής δεν είναι φιλικό ούτε και ανοίγει δρόμους για διάλογο. Η κριτική και οι χαρακτηρισμοί κυριαρχούν με το ερώτημα που γεννιέται να είναι ένα: Θα απαντήσει κάποιος από τους εγκαλούμενους;

Νοσεί από covid ο Δήμαρχος Κορινθίων, νοσεί και ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας. Και οι δυο μετείχαν στην αποστολή στην Πορτογαλία. Ο Πνευματικός πάντως που επίσης συμμετείχε έχει δηλώσει παρουσία δημόσια. Με τη μάσκα μεν αλλά παρουσία!  Λέγεται δε, ότι όταν έφθασαν στην Πορτογαλία ο Αλέκος Πνευματικός ήταν άρρωστος και δεν έκανε τεστ για τον κορονοϊό. Τους κόλλησε όλους; Who Knows?

Ο Δημότης 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog