Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αρχαία Κόρινθος: Αυτοκίνητα τέλος έως τον Σεπτέμβριο! (video)

- Advertisement -
  • Σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφάλεια τουριστών και και κατοίκων

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Αρχαία Κόρινθο έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ρυθμίσεις που αφορούν στο κέντρο του οικισμού και αφενός διευκολύνουν την κίνηση των πεζών (κατοίκων και τουριστών) αφετέρου καθιστούν ασφαλή την κίνηση αυτή.

Το τοπικό συμβούλιο έλαβε απόφαση περι αυτών των αναγκαίων όπως λέει ρυθμίσεων για τους θερινούς μήνες όπου η επισκεψιμότητα εκτοξεύεται, απόφαση η οποία ήρθε προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο. Το σώμα αποφάσισε να ισχύσουν και αυτή τη χρονιά οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις τις ώρες 8:30 έως 01:30 τη νύχτα έως και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι ρυθμίσεις πατούν επάνω στον Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και το άρθρο 52 διευκρίνισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος απαντώντας στην ένσταση του Νίκου Σταυρέλη περι νομιμότητας και απουσίας κυκλοφοριακής μελέτης. «Ο ΚΟΚ προβλέπει τέτοιες έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις» σημείωσε ο αντιδήμαρχος υπεραμυνόμενος της νομιμότητας και υπενθυμίζοντας πως υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη η οποία ισχύει για την Αρχαία Κόρινθο από την θητεία του Αλέξανδρου Πνευματικού αν και σημειώθηκε πως…η αποκεντρωμένη δεν την έχει εγκρίνει για τυπικούς λόγους.

Ο Δήμος ωστόσο βάσει αυτής ρυθμίζει ως σήμερα τα της Αρχαίας Κορίνθου αναμένοντας τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη η οποία πλέον εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό ανάπλασης, ανάδειξης και αξιοποίησης της Αρχαίας Κορίνθου ο οποίος γίνεται σε συνεργασία της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών, της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του δήμου Κορινθίων.

Ο Νίκος Σταυρέλης θέλησε με την τοποθέτηση του, παρ ότι υπερψήφισε τελικά, να σημειώσει την καθυστέρηση στην εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης από τη νέα δημοτική αρχή και την ανακολουθία στις δεσμεύσεις της ωστόσο ο Γιώργος Πούρος αντιπαρέβαλε το συνολικό έργο των τριών φορέων για το οποίο σύντομα θα υπάρξει και παρουσίαση στο δημοτικό συμβούλιο, αίτημα που κατέθεσε και ο δημοτικός σύμβουλος εκ της Αρχαίας κ.Μαρίνος Κονδύλης.  

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog