Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διαμάχη εταιριών ακύρωσε τις μόνιμες υποδομές ΑΜΕΑ στην Κόρινθο!  

- Advertisement -

Είναι τραγελαφικό, τραγικό και επικίνδυνο! Όταν ως χώρα υπολειπόμεθα τα μέγιστα στις υποδομές πρόσβασης ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι τραγικό και επικίνδυνο να επιτρέπουμε να υπάρχουν διαδικασίες οι οποίες δίνουν την δυνατότητα σε εταιρίες και τα συμφέροντα τους να «κολλάνε» ή να ακυρώνουν έργα τα οποία είναι σε αυτήν την κατεύθυνση.

 

Το γεγονός είναι απλό. Προ δυο ετών ο δήμος Κορινθίων όταν ξεκίνησε την διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» ξεκίνησε και την διαδικασία προμήθειας μόνιμων υποδομών πρόσβασης στις παραλίες για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Τα λεγόμενα sea track. Οι υποδομές δυο χρόνια μετά δεν έχουν εγκατασταθεί, ο δήμος έχει προχωρήσει σε τοποθέτηση προσωρινών δομών, διαδρόμους με αμαξίδιο και στις 4 παραλίες στις οποίες έχει λάβει γαλάζια σημαία.

Γιατί συμβαίνει αυτό;  

Γιατί στον διαγωνισμό προμήθειας μετείχαν δυο εταιρίες οι οποίες βρέθηκαν στα δικαστήρια μετά απο ενστάσεις επί ενστάσεων. Αυτή η δικαστική διαμάχη ταλαιπωρεί το δήμο τα δυο τελευταία χρόνια. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε και…ακύρωσε τον διαγωνισμό!  

Αυτό σημαίνει πως ο δήμος πρέπει από την αρχή να τρέξει την διαδικασία με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνους. Ενδεχομένως να μην προλάβουν ούτε και την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο.. Ποιο το αποτέλεσμα;

Οι εταιρίες να κάνουν το παιχνίδι τους σε βάρος ανθρώπων που έχουν ανάγκη τις υποδομές και βεβαίως το δικαίωμα ασφαλούς πρόσβασης στις παραλίες και στην θάλασσα.  Κρίμα….και ντροπή !

Δείτε την προσωρινή υποδομή που έχει τοποθετηθεί

Χ@ρ@

 

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog