Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κόρινθος: Αποφάσισαν την αξιοποίηση της Πηγής Λουτρών Ωραίας Ελένης  (video)

- Advertisement -

Ένα βήμα μπροστά φαίνεται πως έγινε στην αξιοποίηση των πηγών λουτρών ωραίας Ελένης από το δήμο Κορινθίων και το δημοτικό συμβούλιο.

Το θέμα που απασχολεί για πολλά χρόνια το δήμο και είχε κολλήσει στα γρανάζια της δικαιοδοσίας και των αρμοδιοτήτων φαίνεται πως ξεμπλοκάρει αφού ο νέος νόμος επιτρέπει στους ΟΤΑ την διαχείριση με την κατάθεση από πλευράς του συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου ανάπτυξης, προστασίας και αξιοποίησης.

Μέχρι πρότινος η κυριότητα των πηγών ανήκε στο Υπουργείο και η χρήση στον ΕΟΤ. Ο δήμος Κορινθίων αλλά και άλλοι δήμοι της χώρας προσέκρουαν σε αυτό το πλαίσιο αδυνατώντας να βγάλουν άκρη και τούτο αποδεικνύεται από τις ανύπαρκτες απαντήσεις σε σωρεία ερωτήσεων που είχαν κατατεθεί για την απόδοση της πηγής στο δήμο, όπως ο εντεταλμένος σύμβουλος για το θέμα Ανδρέας Ζώγκος αποκάλυψε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης.  

Ο κ.Ζώγκος ο οποίος «τρέχει» το θέμα των ιαματικών πηγών από την προηγούμενη δημοτική αρχή μίλησε για «ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί» αφού ο νόμος 4875 επιτρέπει στους δήμους να αξιοποιήσουν τις ιαματικές πηγές λαμβάνοντας αρχικά αποφάσεις στα δημοτικά τους συμβούλια εκφράζοντας αυτήν την βούληση.

Το δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων κλήθηκε προχθες να λάβει αυτήν την απόφαση αφού χθες 23 Ιουνίου εξέπνεε η προβλεπόμενη από το νόμο 6μηνη προθεσμία λήψης της απόφασης. Η απόφαση, κατοπιν μακράς συζήτησης και αναφορών εκ των ουκ άνευ αφού ο νόμος είναι σαφής (λαμβάνεται η απόφαση και κατόπιν – σε διάστημα 4 ετών- κατατίθεται το επενδυτικό σχέδιο από τον ΟΤΑ)  ελήφθη κατά πλειοψηφία και  παρά τις ενστάσεις που κατέθεσε ο Πρώην δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός ο οποίος όμως τελικά υπερψήφισε.  

Καταψήφισαν οι κυρίες Τζέκου και Ξύδη.  

Δείτε τη συζήτηση στο βίντεο που ακολουθεί

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog