Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ενίσχυση της πυροφύλαξης των Γερανείων στην περιοχή του Σχίνου (φωτο)

- Advertisement -

Αναβαθμίζεται η προστασία από δασικές πυρκαγιές στα Β. Γεράνεια όρη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Γερανίδες – Κίνηση για τη διάσωση του Δάσους.

Αναλυτικά:

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνεια, ενημερώνουμε ότι ο στόχος που είχαμε θέσει για την ενίσχυση της πυροφύλαξης των Γερανείων στην περιοχή του Σχίνου, επετεύχθη! Σε συνεργασία με το Σύλλογο Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου-Περαχώρας και τον Κυνηγητικό Σύλλογο Λουτρακίου, αναβαθμίζεται η προστασία από δασικές πυρκαγιές στα Β. Γεράνεια όρη.

Μια περιοχή ξεχασμένη από τους επίσημους φορείς, στην οποία τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχει υπάρξει πυροφύλακας, ενώ το πυροφυλάκιο που κατασκευάστηκε εθελοντικά πριν 25 χρόνια δεν έχει συντηρηθεί έκτοτε από επίσημους φορείς. Δυστυχώς έπρεπε να συμβεί η καταστροφική φωτιά του Σχίνου, για να υπάρξει μια κινητικότητα στη περιοχή. Με το χρηματικό ποσό που συγκεντρώσαμε από τις δράσεις του προηγούμενου διαστήματος, ενισχύσαμε την ενέργεια αυτή καθώς και τις επόμενες που θα χρειαστούν για αποτελεσματικότερη προστασία.

Το γεγονός ότι με εθελοντικές δράσεις και πολύ κόπο, υπάρχει πυροφύλαξη και πυροπροστασία δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε, αλλά συνεχίζουμε να προσέχουμε και να σεβόμαστε τα δάση. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα μέτρα πρόληψης δεν είναι αρκετά για να αποτρέψουν όλες τις καταστροφές, αλλά είναι πολύ σημαντικά για να μην γιγαντωθούν οι πρώτες εστίες και πιο σπάνια να οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Επίσης, δεν αναιρούνται οι ευθύνες της πολιτείας, η οποία πρέπει να αναλάβει τις υποδομές αυτές και να διαθέτει σε ετήσια βάση τους απαραίτητους πόρους για τη συντήρηση και επέκταση τους.

Δεν πιστεύουμε ότι μπορούν οι πρωτοβουλίες και ο εθελοντισμός των πολιτών να υποκαταστήσουν σε μόνιμη βάση τις κρατικές δομές και για αυτό θα συνεχίσουμε να πιέζουμε του αρμοδίους να αναλάβουν τις απαραίτητες δράσεις. Παρόλα αυτά, θεωρούμε κρίσιμη τη πρωτοβουλία μας να τρέξουμε τη καμπάνια για την οικονομική στήριξη της πυροφύλαξης, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να οργανωθεί σε τακτική βάση και να αυξήσει την πίεση στους υπευθύνους.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστούμε όσες και όσους βοήθησαν σε αυτή τη προσπάθεια: Τους 1000mods , Nighstalker, Wish Upon A Star, Sadhus “The Smoking Community” και Drunk Jackals, όλους τους διοργανωτές της συναυλίας «Together we fight the fire» που διέθεσαν μέρος των εσόδων στο σκοπό μας. Τους Mountain Guests και όλους τους συμμετέχοντες στη πεζοπορία της 25ης Μαΐου στα Γεράνεια, τις φίλες και τους φίλους μας που ενίσχυσαν με κάθε τρόπο την προσπάθειά μας. Και φυσικά το Σπύρο Ευάγγελο Αρμένη για το σχέδιο για τα Τ-shirt της καμπάνιας και το Fuzz ink για την εκτύπωση.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog