Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε διαδικασία κατεδάφισης το ΞΕΝΙΑ Αρχαίας Κορίνθου  

- Advertisement -

Ενέργειες έχουν δρομολογηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Κορινθίων για την κατεδάφιση του κτιρίου του ΞΕΝΙΑ

Ο λόγος για το εγκαταλελειμμένο επί σειρά ετών  ΞΕΝΙΑ της Αρχαίας Κορίνθου που δεν αποτελεί σήμερα τίποτα άλλο,  παρά σημείο συγκέντρωσης παραβατικών (εξαίρεση αποτελούν οι μέρες που πραγματοποιούνται κάποιες παραστάσεις ή δράσεις από συλλόγους της περιοχής). Η κατεδάφιση εντάσσεται ως ενέργεια στο γενικότερο σχέδιο ανάπλασης και αναβάθμισης της Αρχαίας Κορίνθου.

Ο Δήμος, μετά την ακύρωση της μελέτης για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, το Δημοτικό συμβούλιο πριν από ένα χρόνο κατά πλειοψηφία είχε πει όχι θεωρώντας την μελέτη ακριβή, προχωρά από κοινού με την ΕΦΑΚΟΡ και την Αμερικανική σχολή κλασσικών σπουδών στην υλοποίηση ενός ευρύτερου σχεδίου που περιλαμβάνει πλην του ΞΕΝΙΑ το σύνολο του οικισμού και την σύνδεσή του με τον αρχαιολογικό χώρο.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει την κατεδάφιση του υπάρχοντος κτιρίου και την δημιουργία ενός νέου. Προβλέπεται παράλληλα και νέο θέατρο καθώς επίσης και «μονοπάτια» που θα συνδέσουν τον οικισμό με  με το Ωδείο, το Θέατρο, το Γυμνάσιο,  τα Λουτρά της Αφροδίτης.

Την κατεδάφιση αναμένεται στις επόμενες ημέρες να υπερψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο ενώ στο σώμα θα παρουσιαστεί προς έγκριση και το συνολικό σχέδιο ανάπλασης.   

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog