Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αποκλειστικό: Αδελφοποιείται η Κόρινθος με τις Συρρακούσες

- Advertisement -

Αντιπροσωπεία του δήμου Κορινθίων πρόκειται να ταξιδέψει στις Συρρακούσες με σκοπό την αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτώβρη 2021 ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Νανόπουλος συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του δήμου Συρακουσσών κ.Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Τότε

  • είχαν συζητηθεί οι λεπτομέρειες των κοινών δράσεων ώστε οι δεσμοί να επικαιροποιηθούν, να ισχυροποιηθούν και οι δυο πόλεις να χαράξουν κοινά πολιτιστικά μονοπάτια, αναφέρει ο δήμος.
  • Ο Δήμος εξέφρασε μάλιστα την στήριξή του στην υποψηφιότητα των Συρακκουσών ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ιταλίας
  • Ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή στον ομόλογό του όπου έγραφε: με επιστολή προς τον Δήμαρχο κ. Francesco Italia.
  • «Οι Συρακούσες μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας, μια πόλη που ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες και συγκεκριμένα από τους Κορίνθιους και μία πόλη που εξελίχθηκε σε μία από τις ακμαιότερες, πλουσιότερες και δυνατότερες πόλεις της Μεσογείου, είναι αυτή που δικαίως ο Κικέρωνας αποκάλεσε «ωραιότατη και καταστόλιστη.  Ιδιαίτερα με την Κόρινθο, οι δεσμοί είναι ισχυροί και πηγαίνουν στα βάθη των αιώνων, καθώς η ανάπτυξη της Κορίνθου τον 8ο π.Χ. αιώνα, έδωσε την δυνατότητα να ιδρυθεί η αποικία των Συρακουσών και να γίνει η γνωστότερη και η δυναμικότερη στον γνωστό τότε κόσμο αναφέρει ο Δήμαρχος Κορινθίων καταλήγοντας : «Αισθανόμαστε δημιουργικούς και πνευματικούς δεσμούς και ιδιαίτερη ικανοποίηση από το γεγονός ότι οι Συρακούσες έχουν σημαντική συμβολή  στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο για περισσότερο από έναν αιώνα. Στηρίζουμε την υποψηφιότητά  σας και είμαστε στο πλευρό σας με πίστη και αφοσίωση.»

Αύριο 1 Iουλίου 2022 αντιπροσωπεία του δήμου Κορινθίων θα ταξιδέψει  στις Συρακκούσες για την επικαιροποίηση του μνημονίου αδελφοποίησης του 2007 και συμμετοχή σε εκδηλώσεις που αφορούν την Πολιτιστική πρωτεύουσα μέχρι τις 4 Ιουλίου 2022.

 

Χ@ρ@

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog