Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κόρινθος: Από Δευτέρα…εκπτώσεις και συστάσεις!

- Advertisement -

Στις 11 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις και ο εμπορικός σύλλογος Κορίνθου εφιστά την προσοχή στα μέλη του για την αναγραφή των διπλών τιμών στα προϊόντα.

Οι εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως την τελευταία ημέρα του Αυγούστου διέπονται από συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο οι έμποροι οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα.

«Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση,επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται συμπληρωματικά, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού» αναφέρει ο εμπορικός σύλλογος Κορίνθου σε ανακοίνωση του. Σύμφωνα με την νομοθεσία ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Λόγω των θερινών εκπτώσεων τα καταστήματα έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν ανοιχτά κατά την πρώτη Κυριακή από την έναρξή τους, την Κυριακή 17 Ιουλίου  και τις ώρες 11:00-15:00.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog