Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόρινθος: Αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι κινδυνεύουν από…απουσίες!

- Advertisement -

Ο κανονισμός είναι σαφής και υπάρχουν σύμβουλοι που έχουν ήδη συμπληρώσει τις τρεις συνεχής απουσίες. Ο πρόεδρος θα εφαρμόσει τον κανονισμό;
Οι 19 απουσίες στην συνεδρίαση της 29ης Ιουνίου στην Κόρινθο προκαλούν αναταράξεις ακόμα και σήμερα και παρ ότι σε αυτήν της περασμένης Πέμπτης ήταν λιγότερες. Ιδιαιτέρως προβλημάτισαν και προκάλεσαν σχόλια και σενάρια οι απουσίες των παρατάξεων Πνευματικού και Σταυρέλη στο σύνολό τους, χωρίς να υπολείπονται βέβαια οι απουσίες του δημαρχιακού σχήματος όπου είδαμε 5 αντιδημάρχους ,2 προέδρους νομικών προσώπων και δυο εντεταλμένους συμβούλους να απουσιάζουν.

Δικαιολογημένα;
Αυτή είναι η ερώτηση «κλειδί» στην οποίαν ο πρόεδρος του σώματος και νομικός Αντώνης Κυριαζής δεν έχει απαντήσει, θα πρέπει όμως αφού η έκρηξη του δημάρχου δεν μπορεί να παραμεριστεί τόσο σε εκείνη την συνεδρίαση όσο και στην τελευταία.

Ο Βασίλης Νανόπουλος επανέλαβε πως είναι υποχρέωση των συμβούλων να δίνουν το παρόν στις συνεδριάσεις βέβαια η τοποθέτηση του Νίκου Σταυρέλη για απουσίες εφ εξής ως αντίδραση στην ψήφιση του νόμου περι κατάργησης των προ ημερησίας διατάξεως θεατών έδειξε πως ουδόλως η τοποθέτηση εισακούσθηκε αφού μια εκ των παρατάξεων δήλωσε ευθαρσώς πως θα απουσιάζει συνειδητά σε όσες συνεδριάσεις επιτρέπει ο νόμος να λείπει χωρίς να υποστεί κυρώσεις.

Το μείζον βέβαια επί της παρούσης είναι πόσοι και ποιοι έως ώρας έχουν φτάσει στο σημείο των κυρώσεων έτσι όπως αυτές ορίζονται από το νόμο ο οποίος λέει:
«ένας δημοτικός σύμβουλος: Δεν μπορεί να απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή να μην εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες μέσα στο έτος, χωρίς την άδεια του Συμβουλίου.

Ακόμα πιο αυστηρό είναι το πλαίσιο για τους έχοντες αξίωμα
«Δημοτικός σύμβουλος που είναι Αντιδήμαρχος δεν επιτρέπεται να απουσιάσει περισσότερο από τριάντα (30) ημέρες συνολικά κάθε χρόνο, χωρίς άδεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απουσία αυτή μπορεί να παρατείνεται για εξαιρετικούς λόγους έως τρεις (3) μήνες,με άδεια του συμβουλίου»

Ποιες είναι οι κυρώσεις για συμβούλους και αντιδημάρχους που συμπληρώνουν τις παραπάνω ημέρες απουσίας;
Ποινή αργίας ή ακόμα και έκπτωσης αναφέρει ο νόμος.

Στην ουσία λοιπόν των απουσιών στα συμβούλια της Κορίνθου, ο επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Πελοπίδας Καλλίρης δεν έχει παραστεί σε καμία από τις δια ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου οι οποίες είναι ήδη τρεις. Ισχύει η πληροφορία πως στην τελευταία δεν παρέστη επειδή νοσεί από covid και άρα είναι αιτιολογημένη η απουσία;
Ο Πρόεδρος θα πρέπει να απαντήσει.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ.Πιέτρης είχε συμπληρώσει ήδη δυο απουσίες από συνεδριάσεις σε αυτή της προηγούμενης Πέμπτης ωστόσο προσήλθε.
Δυο συνεχόμενες απουσίες έχει και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Καρασάββας. Θα προσέλθει στην επόμενη;
Δυο ήταν και οι απουσίες του Προέδρου του κέντρου κοινωνικής πολιτικής Βασίλη Ταγαρά, στην συνεδρίαση της Πέμπτης προσήλθε παρ ότι ήταν σε εξέλιξη η γιορτή για την λήξη των βρεφονηπιακών σταθμών.
Τρείς είναι οι απουσίες που έχει καταγράψει ο Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πνευματικού Ηλίας Μπουρσε, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μελέτης.
Δεύτερη απουσία συμπλήρωσε και ο εντεταλμένος για τα ιαματικά νερά του Δημάρχου, Ανδρέας Ζώγκος.
Στις δυο απουσίες έχει φτάσει μετά την μη προσέλευσή του την Πέμπτη ο έτερος εντεταλμένος του Δημάρχου, στην ΔΕΥΑΚ, Γιάννης Γκεζερλής.
Δυο οι συνεχόμενες απουσίες και του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιώργου Πιέτρη. Θα έρθει στην επόμενη;

Σε κάθε περίπτωση πάντως έχει έρθει η ώρα ο Πρόεδρος του σώματος Αντώνης Κυριαζής να αρχίσει να εφαρμόζει τον κανονισμό λειτουργίας του συμβουλίου. Σε όλα τα επίπεδα. Διαφορετικά αναμένεται να δούμε εικόνες μεγάλης απαξίωσης που πραγματικά δεν αξίζουν στην πρωτεύουσα Κόρινθο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog