Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εγκαινιάζεται στις 19 Ιουλίου το “Ειρήνη Παππά” – Οι Υψηλοί καλεσμένοι

- Advertisement -

Με υψηλούς καλεσμένους στις πρώτες του θέσεις εγκαινιάζεται στις 19 Ιουλίου το ανοιχτό πέτρινο θέατρο Χιλιομοδίου.
Το θέατρο οπως έχει ανακοινώσει ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος θα φέρει το όνομα της σπουδαίας Ειρήνης Παππά, σε ελάχιστη τιμή και αναγνώριση της προσφοράς της.
Το εργο ξεκίνησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο και βρίσκεται στο λόφο του Νικηταρά.
Ο Δήμος προσδοκά να το μετατρέψει σε σταυροδρόμι πολιτισμών, σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται όλες οι ενέργειες του και ο προγραμματισμός εκδηλώσεων, ήδη απο φέτος φιλοξενείται στο θέατρο ενα πλήθος θεατρικών παραστάσεων.

Το θέατρο “Ειρήνη Παππά” είναι παράλληλα ο πρώτος ισχυρός νέος κρίκος που δημιουργεί η Κόρινθος με τιε Συρακούσες, οι πληροφορίες λένε πως στα εγκαίνια του θεάτρου θα βρεθεί αντιπροσωπεία του δήμου Συρακουσών.
Άλλωστε ήδη έχουμε δει αρκετές επισκέψεις στο θέατρο όλους αυτούς τους μήνες κατασκευής του ιταλών αντιπροσώπων μεταξύ αυτών η Αναπληρώτρια Πρέσβειρα της Ιταλίας και ο εκπρόσωπος του δήμου Θεόδωρος Αγγελόπουλος.
Το θέατρο αποτελεί “μεγάλο στοίχημα” και για τον Μανούσο Μανουσάκη ο οποίος εκτελώντας χρεη συμβούλου πολιτιστικών του Δημάρχου Κορινθίων το έχει θέσει στο επίκεντρο.
Στα εγκαίνια του θεάτρου θα βρεθούν κυβερνητικά στελέχη μεταξύ αυτών και ο Υπουργός ανάπτυξης όπως ο ίδιος εχει ήδη ανακοινώσει με βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπίτζιος.

Το βέβαιο είναι πως έλειπε ενα τέτοιο θέατρο απο το δήμο ειδικά μετά τον παροπλισμό και την λεηλασία του θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης στα Εξαμίλια μια ιστορία που ακομα και σήμερα ακολουθεί την Περιφέρεια στην ευθύνη της οποίας ήταν το θέατρο Εξαμιλίων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog