Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέο χτύπημα στα Δημοτικά συμβούλια -Ποια αρμοδιότητα αφαιρείται!

- Advertisement -

Μια ακόμα αρμοδιότητα αφαιρεί από τα δημοτικά συμβούλια της χώρας η πολιτεία με ρύθμιση που περνά και αφορά στις δημόσιες συμβάσεις.

Η νέα τροπολογία έρχεται ενώ δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος και οι αντιδράσεις για την κατάργηση των προ ημερήσιας διάταξης θέματα, στην Κόρινθο ήδη η παράταξη ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ έχει δηλώσει πως δεν θα παρίσταται σε όσες  συνεδριάσεις επιτρέπει ο νόμος χωρίς κυρώσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών τροποποείται η παράγραφος 1 του άρθρου 206 του νόμου 4555/2018 (Α’ 133) ως προς την αναγκαιότητα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις μελέτες.

Η τροπολογία αναφέρει τα εξής:
Ρυθμίσεις σχετικές με την οικονομική λειτουργία των δήμων Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 4555/2018

Στην παράγραφο 1 του άρθρου 206 του νόμου 4555/2018 (Α’ 133), τροποποιείται το πρώτο εδάφιο ως προς τις περιπτώσεις για τις οποίες δεν απαιτείται απόφαση δημοτικού συμβουλίου για την εκκίνηση της διαδικασίας ανάθεσης δημόσιας σύμβασης, διαγράφεται το δεύτερο εδάφιο και η παράγραφος 1 του άρθρου 206 διαμορφώνεται ως εξής:

Δεν απαιτείται απόφαση δημοτικού συμβουλίου για την εκκίνηση της διαδικασίας ανάθεσης δημόσιας σύμβασης, έργου, μελέτης και προμήθειας τεχνικής ή γενικής υπηρεσίας, εφόσον έχουν εξασφαλιστεί οι σχετικές πιστώσεις στον προϋπολογισμό του οικείου ΟΤΑ.
Για την προκήρυξη αρχιτεκτονικών διαγωνισμών και την απονομή βραβείων καθώς και καλλιτεχνικών έργων απαιτείται απόφαση δημοτικού συμβουλίου με την οποία καθορίζονται και οι όροι του διαγωνισμού. Δεν απαιτείται τέτοια απόφαση για τα καλλιτεχνικά έργα της παραγράφου 7 του άρθρου 209 του νόμου 3463/2006 εφόσον υπάρχει στον προϋπολογισμό εξειδικευμένη πίστωση. Οι διατάξεις της παρ 1. Του άρθρου 11 και της παρ. 1 του άρθου 15 του π.δ. 171/1987 (Α’84) δεν θίγονται.

Τι λέει η παράγραφος που αφαιρείται:
“Για την εκκίνηση της διαδικασίας ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων εκπόνησης μελετών, απαιτείται προηγούμενη αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αν η εκτιμώμενη αξία αυτής υπερβαίνει το εκάστοτε ισχύον χρηματικό όριο απευθείας ανάθεσης από τον δήμαρχο.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog