Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μεγάλο έργο για την Κορινθία: Παραλιακό μέτωπο που ενώνει την Κόρινθο με το Λουτρακι

- Advertisement -

Ένα μεγάλο έργο γίνεται πραγματικότητα!

Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ποσειδωνίας και η ενοποίηση της Κορίνθου με το Λουτράκι,προϋπολογισμού 17.000.000 € με ευθύνη του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

1️⃣ Ανάπλαση ενιαίου παραλιακού μετώπου Κορίνθου – Λουτρακίου
(κατά μήκος σιδηροδρομικών γραμμών ΟΣΕ, βυθιζόμενης γέφυρας Διόλκου – στρατοπέδου Σχολής Μηχανικού, οδού Ποσειδώνος), προϋπολογισμού 12.000.000 €

🚴‍♀️ Σύνδεση των πόλεων της Κορίνθου και του Λουτρακίου μέσω ενός συνεκτικού δικτύου ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων, συνολικού μήκους 3 χλμ (από το τμήμα σιδηρδρομικού σταθμού Κορίνθου).
🛠 Ανάπλαση με σύγχρονο σχεδιασμό, υλικά και τρόπους εφαρμογής.
🌳 Σχεδιασμός υπαίθριων χώρων και χώρων πρασίνου με όρους βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.
🦽 Διασφάλιση πλήρους και ασφαλούς πρόσβασης και των ΑμεΑ.

🚴‍♂️ Κατασκευή πεζοδρόμων & ποδηλατοδρόμων.
🌳 Δημιουργία αλσυλλίων, χώρων πρασίνου.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που δύο μεγάλα εμβληματικού χαρακτήρα έργα για την Κορινθία εντάσσονται στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειες “Παρεμβάσεις με στόχο την Βελτίωση του Δημόσιου Χώρου”, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και υπό την ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το πρώτο μεγάλο έργο αφορά στην ανάπλαση του ενιαίου παραλιακού μετώπου μεταξύ των πόλεων της Κορίνθου και του Λουτρακίου, για το οποίο θα διατεθεί χρηματοδότηση 12 εκ €, ενώ το δεύτερο έργο, για το οποίο θα διατεθεί χρηματοδότηση 5 εκ €, αφορά στη δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου με την αξιοποίηση και ανάδειξη του κατηργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου.

Κάθε ένα από τα έργα ξεχωριστά, αλλά και τα δυο μαζί συνδυαστικά – αφού χωρικά εκεί που το πρώτο σταματά συνεχίζει το άλλο – πρόκειται να ανανεώσουν την περιοχή αναβαθμίζοντας καθοριστικά το αστικό περιβάλλον και αποτελώντας παράγοντα πράσινης ανάπτυξης.»

🗣Ο Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε:

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο Κορινθίων και γι΄αυτό ευχαριστώ θερμά τον αρμόδιο Υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά, για τη στήριξή του προκειμένου να υλοποιηθεί ακόμη ένα μεγάλο έργο με φιλοπεριβαλλοντικό πρόσημο, το οποίο θα βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων και θα αποτελέσει υπερτοπικό πόλο έλξης.»

🗣Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:

«Η ένταξη του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μας μετώπου στο Πρόγραμμα του Υ.Π.ΕΝ. “Παρεμβάσεις με στόχο την Βελτίωση του Δημόσιου Χώρου” και η εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης για την υλοποίησή του αποτελούν ένα πολύ θετικό νέο για τον Δήμο μας. Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρμόδιο Υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά για την καταλυτική συμβολή του, αλλά και για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την περιοχή μας.

 

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε έναν τόσο μεγάλο χώρο μαζί με τις γραμμές του ΟΣΕ και τα μπαζώματα από κάτω όχι μόνο πάρκο θα μπορούν να φτιάξουν αλλά ολόκληρη Μαρίνα και ξενοδοχείο αν είχαν μυαλό να κάνουν μία ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης

  2. Καθαρίστε πρώτα τους δρόμους από τα χόρτα στο Φλάμπουρο μετά φταιξτε τη στροφή στον δρόμο που πάει για την Περαχώρα και τα αφήστε τα μεγάλα λόγια παραμυθάδες!!!

  3. Έχει γίνει γνωστό πότε αρχίζουν τα έργα ανάπλασης του παραλιακού πεζοδρόμου (Ποσειδώνος) και του πάρκου Ειρήνης εδώ στο Λουτράκι;

  4. Ο Δήμαρχος Κορινθίων το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σχολιάζει τα έργα των άλλων. Τέσσερα χρόνια στο δήμο Κορινθίων δεν ήταν αρκετά προφανώς για να μάθει ότι τα σχέδια χωρίς δράση είναι για τους ονειροπόλους και όχι για αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά. Επιτέλους ας αναλάβει κάποιος που θέλει και μπορεί να δώσει λύσεις στα ζητούμενα αυτής της πόλης!. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού!!!

  5. Ο Δήμαρχος Κορινθίων το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σχολιάζει τα έργα των άλλων. Τέσσερα χρόνια στο δήμο Κορινθίων δεν ήταν αρκετά προφανώς για να μάθει ότι τα σχέδια χωρίς δράση είναι για τους ονειροπόλους και όχι για αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά. Επιτέλους ας αναλάβει κάποιος που θέλει και μπορεί να δώσει λύσεις στα ζητούμενα αυτής της πόλης!. ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog