Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ΚΑΣ σήμερα ο Δήμαρχος Κορινθίων – Ποιος ο λόγος της παρουσίας του;

- Advertisement -

Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγη ώρα η  συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στην οποίαν συμμετέχει ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Ο Δήμαρχος συμμετέχει για δεύτερη φορά σε συνεδρίαση του ΚΑΣ, η πρώτη ήταν πέρυσι τον Φεβρουάριο προκειμένου να υπερασπιστεί το έργο του δημοτικού σχολείου Αρχαίας Κορίνθου. Η παρέμβαση του τότε ήταν καθοριστική αφού, λόγω των νέων αρχαιολογικών ευρημάτων στο σημείο των έργων, το συμβούλιο είχε την πρόθεση να ακυρώσει την εκτέλεση του οδηγώντας το δήμο Κορινθίων σε ανεύρεση νέου καταλληλότερου οικοπέδου και ξεκινώντας βεβαίως την διαδικασία από την αρχή. Ευτυχώς η απόφαση αυτή απεφεύχθη και η Αρχαία θα αποκτήσει ένα σχολείο – πρότυπο στη χώρα, ένα σχολείο – μουσείο όπως έχει αναφερθεί αφού το πάτωμα του θα είναι γυάλινο ώστε να εκτίθενται στο σύνολό τους τα μοναδικά ευρήματα.

Σήμερα βέβαια ο λόγος της παρουσίας του δημάρχου δεν είναι το δημοτικό σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου αλλά η καμπάνα του Σοφικού. Το θέμα αυτό, αν κανείς κάνει μια μικρή έρευνα, ταλανίζει το χωριό της Σολυγείας από την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία δεν προχωρούσε στις ενέργειες για την επανατοποθέτηση της, όπως ήταν το αίτημα των κατοίκων.

Οι κάτοικοι και οι φορείς του Σοφικού απευθύνθηκαν στη νέα δημοτική αρχή, ανέλυσαν το ιστορικό και επιχειρηματολόγησαν για την σημασία της επανατοποθέτησης της καμπάνας στο αρχικό σημείο της και πέτυχαν την έναρξη των διαδικασιών.

Σήμερα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο συζητά το θέμα “Έγκριση ή μη επανατοποθέτησης κωδωνοστασίου με καμπάνα του α΄ μισού του 20ου αιώνα στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Σοφικού, Δήμου Κορινθίων, Π.Ε. Κορινθίας” και  απόφαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Δήμαρχος θα παρέμβει στην συνεδρίαση προκειμένου να υπερασπιστεί το αίτημα των κατοίκων και της έγκρισης επανατοποθέτησης.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog