Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αριστείδης Μουζακίτης ετών 33…παρών!

- Advertisement -

Έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Στην πυρκαγιά των Αγίων Αποστόλων στο Σουληνάρι του δήμου Βέλου Βόχας το 2017 κι αφού πάλεψε να νικήσει τα εγκαύματα του. Ο Ανθυποπυραγός Αριστείδης Μουζακίτης ήταν μόλις 33 ετών! Έσπευσε σε εκείνη την πυρκαγιά όπως έκανε κάθε φορά. Για να σώσει ζωές, περιουσίες και τα δάση μας.

Εκείνη η φωτιά ήταν η τελευταία. Έκοψε το νήμα της ζωής του νωρίς και άδοξα. Κανείς δεν τον ξέχασε όμως. Κανείς δεν τον ξεχνά στα χρόνια που περνούν.

Σήμερα τελέστηκε στη μνήμη του επιμνημόσυνη δέηση, στον μικρό ναό των Αποστόλων και στο μνημείο που έχει στηθεί σε ανάμνηση της θυσίας του εκεί.

Παρόντες οι συνάδελφοί του, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, ο διοικητής Π.Υ Βικέντιος Μαρινάκης. Φώναξαν όλοι ‘παρών‘ για τον νεαρό Αλέξανδρο Μουζακίτη.

Τίμησαν τη μνήμη και τη θυσία του. Την τιμούν κάθε στιγμή άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον κρατούν ακόμα και σήμερα στην ψυχή του. Άνθρωποι που γράφουν μηνύματα αν και πια δεν έχουν παραλήπτη, σαν κι αυτό.

Αχ βρε Άρη μου, αχχχχ τώρα τι λέμε; Προσπαθώ να τα βγάλω από μέσα μου γιατί είμαι μακριά, πολύ μακριά και πονάει περισσότερο. Δε φεύγουν οι ‘Αγγελοι, δε φεύγουν ποτέ παρά παλεύουν σαν ήρωες μέχρι κ τη τελευταία μάχη, όπως τις άλλες που δώσαμε σε άλλες; πυρκαγιές και σε διασώσεις. Μόνο που αυτή μας αφήνει μια δυσάρεστη έκπληξη, το παραμύθι δε τελειώνει και έζησαν καλά όλοι οι Σαμαρείτες και συνέχισαν το έργο τους. Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο το τελευταίο λόγο είχε η μοίρα και αυτή αποφάσισε να βάλει τελεία. Έβαλε όμως; Ε οχι δεν έβαλε τελεία γιατί οι ψυχές ταξιδεύουν στο άπειρο, όπως κ οι αναμνήσεις μας και εσύ θα είσαι εκεί για πάντα! Για πάντα με ακούς ομορφέ μου; Ο Ιούλης μάλλον δεν είναι ο αγαπημένος μήνας για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό…Ο Ιούλης μας πονά…… Καλή σου νύχτα παλλικάρι μου, το ήθος, η ευγένεια και η αγάπη σου για αυτό που έκανες, έχουν μείνει για πάντα εδώ. Σε ευχαριστώ που ζήσαμε και προσφέραμε με όλο μας το είναι…… Μουζακίτης Αριστείδης ΠΑΡΩΝ”.

Τις φωτογραφίες ανήρτησε η Ένωση Πυροσβεστών Κορινθίας

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog