Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σπάνιες φωτογραφίες από την δημοτική αγορά Κορίνθου

- Advertisement -

Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στην οδό Περιάνδρου και Κύπρου και αποτελούσε για δεκαετίες την ¨εμπορική καρδιά¨ της πρωτεύουσας. Σήμερα φθίνει και περιμένει την αξιοποίηση της έχοντας να αντιμετωπίσει διφορούμενες απόψεις και φιλοσοφίες περί της προσέγγισης της αξιοποίησης, κλειδωμένη και απαξιωμένη, σύμβολο μιας εποχής που πέρασε ανεπιστρεπτί.
Η δημοτική αγορά της Κορίνθου είναι, παρά την σημερινή της κατάσταση, σημείο κατατεθέν. Δεκάδες Κορίνθιοι έχουν αναμνήσεις από τον χώρο και πλέον πολλά παράπονα για την κατάσταση στην οποίαν έχει περιέλθει.

Το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου συζητά τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον το πως θα αξιοποιήσει το χώρο χωρίς να έχει κατορθώσει να υλοποιήσει κάποια απο τις αποφάσεις του.
Η αξιοποίηση απο ιδιώτη περιλαμβανομένης της ανακατασκευής της ήταν το σενάριο που η δημοτική αρχή Αλέξανδρου Πνευματικού ήθελε να υλοποιήσει, η χαμένη πλειοψηφία του ωστόσο τους τελευταίους μήνες της δημοτικής του θητείας δεν επέτρεψαν την υλοποίηση αυτής της απόφασης.
Παλαιότερα είχε συζητηθεί ακόμα και το ενδεχόμενο της κατεδάφισης παρά τις ενστάσεις που έλεγαν πως πρόκειται για ένα κτίριο μνημείο της πόλης, ενέργεια που επίσης δεν προχώρησε.

Η σημερινή δημοτική αρχή προκειμένου να αποτρέψει την περαιτέρω λεηλασία της και την μετατροπή της σε στέκι παραβατικών, τοποθέτησε ρολά και κλείδωσε τις πύλες της έως ότου καταφέρει να προχωρήσει σε υλοποίηση σχεδίου. Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έγιναν πριν απο μερικούς μήνες στην διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου για το open mall της τοπικής αγοράς, περιλαμβάνει την ενοποίηση της με την σημερινή αγορά και την ένταξή της στο σχέδιο του ανοιχτού κέντρου εμπορίου έτσι ώστε η αγορά της Κορίνθου να έχει ενιαία αισθητική και εικόνα.

Την ίδια ώρα η ομάδα ΚΟΡΙΝΘΟΣ 1900_2010 δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το 1978.

Εικόνες μιας άλλης εποχής βέβαια που όσο κι αν κρύβουν νοσταλγία δεν μπορούν να τοποθετηθούν στο σήμερα. Η δημοτική αγορά για να λειτουργήσει θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να αποτελέσει κομμάτι μιας σύγχρονης πρωτεύουσας καλύπτοντας τις ανάγκες της.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog