Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το θέατρο «Θωμαίδης» και η σελίδα του 2012 που δημιούργησε αντιδράσεις!

- Advertisement -

Από χθες έχει δημιουργηθεί ζήτημα σχετικά με την ονομασία του δημοτικού θεάτρου Κορίνθου το οποίο όπως όλοι γνωρίζουμε έχει λάβει το όνομα του αείμνηστου δημάρχου Θωμά Θωμαΐδη. Αυτή η ονοματοδοσία έγινε τον Δεκέμβριο του 2016 σε εφαρμογή ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου τον Αύγουστο του 2015 μετά τον αιφνίδιο θάνατο του δημάρχου.

Η αντίδραση αφορά στην ύπαρξη σελίδας στο facebook η οποία ορίζεται ως «Δημοτικό θέατρο Κορίνθου «Βασίλης Ρώτας»» και τα ερωτήματα έχουν να κάνουν με το ποιος έχει ορίσει αυτήν την ονομασία; Ποιος διαχειρίζεται την σελίδα; Τι σχέση έχει ο δήμος; Γιατί δεν υπάρχει παρέμβαση αφού δεκάδες κόσμου κοινοποιούν την παρουσία τους μέσω αυτής της σελίδας;

Το θέμα “άνοιξε” με δημόσια ανάρτησή του ο γιός του αείμνηστου δημάρχου Θωμαΐδη, Πέτρος αναφέροντας πως το Β.Ρώτας δεν έχει σχέση και πως θα απευθυνθεί στο Δήμαρχο ώστε να ενημερωθεί για το τι συμβαίνει (αναγράφεται στα σχόλια της ανάρτησης)

Τα ερωτήματα είναι εύλογα ωστόσο εάν προσέξουμε στην εν λόγω σελίδα την ημερομηνία δημιουργίας της πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν.

6 Δεκεμβρίου 2012 δημιουργήθηκε. Τότε που το δημοτικό θέατρο ΔΕΝ ονομαζόταν Θωμάς Θωμαΐδης, τότε που το κορινθιακό θέατρο Βασίλης Ρώτας χρησιμοποιούσε τον χώρο για όλες τις δράσεις του, πολλοί μάλιστα μιλούσαν για ευνοϊκή συμπεριφορά της τότε δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο σωματείο. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά και η πικρία του αείμνηστου πια Γιώργου Τζαβάρα πως η τότε δημοτική αρχή ουδέποτε υποστήριξε ουσιαστικά το θεατρικό εργαστήρι  που ήταν του δήμου αλλά το «στρίμωξε» στα υπόγεια του δημοτικού θεάτρου ευνοώντας τρόπον τινά  κορινθιακό θέατρο. Κι αυτό λέγεται ακόμα και σήμερα, γράφεται ακόμα και στην ανάρτηση του κ.Θωμαίδη.

Το “Β.Ρώτας” βέβαια τότε είχε  διαφορετική σύνθεση  στο Δ.Σ  κι αυτό έχει την σημασία του αφού ίσως η σημερινή διοίκηση να μην ξέρει ενέργειες και κινήσεις της προηγούμενης όπως μια απλή σελίδα στο facebook. Την πεποίθηση πως ουδεμία σχέση υπάρχει υιοθετούν και δημοσιεύματα που αναφέρονται στο θέμα και στην παρέμβαση του κ.Θωμαίδη.  Αυτή η πληροφορία προκύπτει από ρεπορτάζ; Είναι δήλωση της σημερινής προέδρου;

Και ποιος θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει μια τέτοια σελίδα αν όχι το ίδιο το σωματείο που δραστηριοποιείτο στο χώρο του θεάτρου και φέρει και το όνομα Β.Ρώτας; όταν μάλιστα πολλές από τις αναρτήσεις του είναι από μέλη του θεάτρου, τότε και τώρα;

Στην εν λόγω σελίδα παρέμβαση συγκεκριμένη δεν μπορεί να υπάρξει από τους χρήστες. Στο σημείο «προτείνετε διορθώσεις» δεν υπάρχει πεδίο αναφοράς για μετανομασία. Στο πεδίο «αναφορά σελίδας» επίσης δεν σου δίνεται η δυνατότητα να γράψεις συγκεκριμένα ποιο είναι το πρόβλημα με αποτέλεσμα το facebook να ελέγξει μια γενική αναφορά περί ψευδών πληροφοριών την οποίαν απορρίπτει αφού είναι αδύνατον να γνωρίζει πως το θέατρο δεν λέγεται έτσι αλλά κάπως αλλιώς και πως εσύ που υποβάλεις την αναφορά, αυτό εννοείς.

Σαφώς πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση.

Ας μην εφευρίσκουμε όμως εγκλήματα και πλεκτάνες διότι η σελίδα έρχεται από το μακρινό 2012. Εκτός κι αν στο «έγκλημα» είναι εμπλεκόμενοι τόσοι πολλοί διαχρονικά!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog