Πραγματοποιήθηκε, όπως χθες έγραψε το loutrakiblog.gr πριν ανακοινωθεί επισήμως, η κοινή συνέντευξη τύπου των 5 δημάρχων της Κορινθίας κ.κ. Γκιώνη, Παπακυριάκου, Φρούσιου, Τσιώτου και Σταματόπουλου με αντικείμενο την επικείμενη αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών, αναπροσαρμογή που επιβάλει το αυξημένο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η συνέντευξη δόθηκε στις 14:30 το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Λουτρακίου με τους 5 δημάρχους να κρατούν κοινή γραμμή στα λεγόμενα τους. Ότι δηλαδή είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν ειλημμένες αποφάσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς να μπουν σε λεπτομέρειες ποσοστών αύξησης.  Οι Δήμαρχοι σημείωσαν πως οφείλουν να κρατήσουν τους δήμους τους καθαρούς και φωτισμένους και σημείωσαν πως η πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει τους ΟΤΑ με νέες χρηματοδοτήσεις ώστε να καλυφθεί το αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Η αναπροσαρμογή θα γίνει με γρήγορες διαδικασίες αν και η γραφειοκρατία δεν είναι μικρή, ούτως ώστε το τελεσίγραφο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου περι είτε άρσης της δυνατότητας μεταφοράς απορριμμάτων είτε δέσμευσης κονδυλίων ‘με τον τσαμπουκά‘ όπως είπε ο Γιώργος Γκιώνης, να μην γίνει πράξη με επιζήμιες για τους δημότες συνέπειες.

To loutrakiblog μετέδωσε live την συνέντευξη των 5 δημάρχων υπηρετώντας την άμεση ενημέρωση των δημοτών, ειδικά σε ένα τέτοιο φλέγον ζήτημα που αφορά την υγεία τους αλλά εφεξής και την τσέπη τους.