Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Προβληματίζουν οι νεκρές χελώνες-Επιστολή της Αλκυών στο Λουτράκι

- Advertisement -
Έντονος προβληματισμός καταγράφεται στην  «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ Η ΑΛΚΥΩΝ» για το φαινόμενο των νεκρών χελωνών στις ακτές του Κορινθιακού.
Η Ομοσπονδία με επιστολή της προς το Λουτράκι μιλά για αναγκαιότητα παρεμβάσεων από ειδικούς συλλόγους καταγράφοντας μια μάχη ουσιαστικά που διεξάγεται μεταξύ ανθρώπων και κητωδών.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΛΚΥΩΝ
Αγαπητοί φίλοι στο Λουτράκι χαίρετε,
Επικοινωνούμε μαζί σας με αφορμή μια σειρά περιστατικών εκβρασμού κητωδών που έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Κορινθία.
Ποιο συγκεκριμένα.
Από αρχές Μαίου 2022 ως σήμερα έχουμε καταγράψει πέντε εκβρασμούς χελωνών από τις οποίες οι τέσσερεις είναι στην Κορινθία και ειδικά στις παραλίες του Λουτρακίου.
Επίσης δύο εκβρασμούς δελφινιών μία στο Διμηνιό και μία στο Κοκκώνι μέσα στον Ιούλιο.
Γνωρίζουμε, από την Δ/νση Κτηνιατρικής, ότι τις περισσότερες φορές τα κητώδη φέρουν ίχνη από δίχτυα και χτυπήματα στα κεφάλι .
Αρα εδώ έχουμε μάλλον ένα πεδίο ανταγωνισμού για τροφή μεταξύ του ανθρώπου και των κητωδών.
Υπάρχει η ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις ειδικών συλλόγων πρώτα με τους επαγγελματίες αλιείς αλλά και ιδιώτες που ψαρεύουν με αλιευτικά εργαλεία στην θάλασσα.
Συζητείστε το θέμα σε φορείς του Δήμους σας, και πέστε μας τις προτάσεις σας για να μειωθούν αυτού του είδους τα περιστατικά.
- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ σωστά! Θα έπρεπε να παρεμβαίνει το λιμενικό και όχι να χρειάζεται ένας σύλλογος να ανακινήσει το θέμα! Να δούμε αν είναι από φυσικά αίτια ή ανθρώπινο χέρι! Και αν είναι το δεύτερο να τιμωρηθούν οι ένοχοι!

  2. Αφού το λιμενικο αφήνει αυτούς τους αληταραδες να θεωρούν τον Κορινθίας κτήματος τι περιμένουμε.Η παράνομη αλιεία στο φορτετης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog