Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

25 χρόνια περίμενε η Σολυγεία – Οριστική έγκριση για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σοφικού

- Advertisement -

25 ολόκληρα χρόνια περίμενε η Σολυγεία για το μόνιμο Πυροσβεστικό κλιμάκιο. Η περιοχή, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει ένα τεράστιο δάσος το οποίο οι κάτοικοι, οι εθελοντικές ομάδες και η πυροσβεστική περιφρουρούν όλα αυτά τα χρόνια κατορθώνοντας να το προστατέψουν και να διατηρήσουν ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς κυρίως όμως έναν σημαντικότατο πνεύμονα πρασίνου. Το Μόνιμο πυροσβεστικό κλιμάκιο θα έδινε στην περιοχή ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια αφού η επέμβαση σε όποιο περιστατικό θα ήταν αμεσότερη.
Πριν απο δυο χρόνια και αφού ξεπεράστηκαν τα πολλά διαδικαστικά προβλήματα από τη νέα δημοτική αρχή της Κορίνθου, εγκαινιάστηκε το εποχικό πυροσβεστικό κλιμάκιο, το πρώτο ουσιαστικά βήμα στην υλοποίηση της μόνιμη δομής.

Πριν απο λίγες ημέρες κοινοποιήθηκαν στην κοινότητα Σοφικού από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Κορινθίων τα έγγραφα της οριστικής έγκρισης του μόνιμου πυροσβεστικού κλιμακίου, μιας δομής ανάλογης με αυτήν στην Περαχώρα.
“Η μέρα είναι μεγάλη για το Σοφικό” δηλώνει ο τοπικός πρόεδρος Γρηγόρης Ρωτίδης. “Ένα πάγιο αίτημα 25 ετών λύνεται οριστικά. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο που άκουσε το αίτημα μας και το υλοποίησε.. Ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο και φίλο Πουρο Γιώργο που ξεκινήσαμε έναν αγώνα βήμα βήμα και μέσω των τεχνικών υπηρεσιών εκπόνησε την μελέτη και τις αδειοδοτήσεις και φτάνουμε αισίως στο στάδιο της υλοποίησης Είχε προβλεφθεί κονδύλι στον περσινό προϋπολογισμο και περιμένει την υλοποίηση και όταν λέμε άμεσα εννοούμε άμεσα”.

Το Loutrakiblog.gr σας παρουσιάζει τα σχέδια του μόνιμου πυροσβεστικού κλιμακίου

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog